Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 156)

 • Finding ROOTS wint YESC

  20 december 2019

  De jongeren van Finding ROOTS hebben onlangs meegedaan aan een prijsvraag van de Young Energy Society Challenge (YESC). De prijsvraag luidde: Hoe versnellen we de energietransitie in Zeeland? Met ‘Wake up Wednesday’ en het inzamelen van mobiele telefoons, wonnen zij de challenge in de categorie 17+. “Onze mobieltjes zijn ware goudmijnen” aldus Alex Bruning van Finding ROOTS.

  Bekijk details van Finding ROOTS wint YESC

 • De Tweede Wereldoorlog in Zeeland in 50 foto’s

  15 november 2019

  De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s. Dat is de naam van een landelijke campagne die erop gericht is de herinnering aan de periode van oorlog en bezetting levend te houden.

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog in Zeeland in 50 foto’s

 • Zeeuwse Boekenprijs 2019

  9 november 2019

  De winnaar van de ZBP 2019 is Wessel te Gussinklo met zijn magistrale roman ‘De hoogstapelaar’ (uitgeverij Koppernik Amsterdam). De schrijver ontving 1000 euro en een kunstwerk van beeldend kunstenaar Tonnie Dieleman.

  Bekijk details van Zeeuwse Boekenprijs 2019

 • Standplaats Zeeland met Jan Rotmans

  14 oktober 2019

  Op 4 en 5 november is prof. dr. ir. Jan Rotmans, op uitnodiging van ZB, de gast van Standplaats Zeeland 2019. In het programma van deze twee dagen staan de drie O’s centraal: Overheid, Onderwijs en Ondernemers. Rotmans bezoekt Zeeuwse bedrijven en organisaties, doet mee aan debatten en laat samen met studenten zijn licht schijnen over Zeeuwse kwesties.

  Bekijk details van Standplaats Zeeland met Jan Rotmans

 • Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

  2 oktober 2019

  De boekencollectie van Stichting Beeldende Kunst Middelburg (de Vleeshal) is in 2019 in beheer gegeven aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Op dinsdag 8 oktober is om 10.00 uur de overdracht officieel bekrachtigd in de ZB door ondertekening van de beheersovereenkomst door de directeuren Roos Gortzak (Vleeshal) en Perry Moree (ZB).

  Bekijk details van Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

 • Internationaal Buzzfestival in Middelburg

  23 september 2019

  Op vrijdag 11 oktober 2019 organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) het internationale Buzzfestival. Tijdens dit evenement kunnen professionals uit het bibliotheekvak én andere geïnteresseerden kennismaken met inspirerende Bibliobussen uit Nederland en België. Aanleiding voor het evenement is het 50-jarig bestaan van de bibliobussen in Zeeland.

  Bekijk details van Internationaal Buzzfestival in Middelburg

 • Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst

  19 september 2019

  In 2019 viert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de 50ste verjaardag van de bibliobussen in Zeeland. Dat is reden voor een feestje! Omdat de bibliobussen jarig zijn organiseren wij de wedstrijd Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst.

  Bekijk details van Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst

 • Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

  5 september 2019

  Donderdagmiddag 5 september 2019 is de tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ geopend door gedeputeerde Harry van der Maas op het Plein in de ZB. De tentoonstelling bestaat uit 12 gedichten over het thema ‘vrijheid’, geschreven door jongeren. Burgemeester Harald Bergmann heeft de drie juryprijzen uitgereikt. Ook zijn de drie winnaars van de publieksprijs bekendgemaakt. De tentoonstelling is in de ZB te zien tot en met 25 september en gaat daarna als reizende tentoonstelling door...

  Bekijk details van Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

 • Een bijzondere tekst!

  6 augustus 2019

  Vorige week speelden collega's en bezoekers van het Taalhuis met Nederlandse woorden.

  Bekijk details van Een bijzondere tekst!

 • 150 Zeeuwse dansers bij viering Slag om de Schelde

  2 augustus 2019

  Op zaterdag 31 augustus start de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid met een groot evenement in Terneuzen.

  Bekijk details van 150 Zeeuwse dansers bij viering Slag om de Schelde