Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 214)

 • Geconcentreerd leren en glansrijk slagen voor je eindexamen?

  16 april 2019

  Ook scholieren en studenten weten de ZB steeds vaker te vinden. Ze kunnen een steuntje in de rug gebruiken voor en tijdens de examenperiode.

  Bekijk details van Geconcentreerd leren en glansrijk slagen voor je eindexamen?

 • Met Popaanzee gratis naar de Muzikantendag in Amsterdam

  16 april 2019

  Op zaterdag 18 mei vindt in de Melkweg in Amsterdam de jaarlijkse Muzikantendag plaats voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek.

  Bekijk details van Met Popaanzee gratis naar de Muzikantendag in Amsterdam

 • Winnaars Kunstbende Zeeland 2019

  15 april 2019

  Zondagmiddag 14 april vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 29e keer plaats, dit jaar in de schouwburg van Middelburg. Deze middag werd maar weer eens heel duidelijk dat de provincie Zeeland een groot aantal jonge, creatieve talenten in ‘huis’ heeft. Zo’n 120 jongeren in de leeftijd 13-19 jaar, afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia in Schouwburg Middelburg.

  Bekijk details van Winnaars Kunstbende Zeeland 2019

 • Hoge respons gedichtenwedstrijd Slag om de Schelde

  11 april 2019

  Voor de gedichtenwedstrijd rond de Slag om de Schelde zijn inmiddels al 35 gedichten ontvangen vanuit de scholen Nehalennia en Odyzee. Dit als resultaat van de eerste zes workshops. Volgende week volgen de laatste vier workshops aan Scalda (Terneuzen en Middelburg), CSW (Middelburg) en Calvijn College (Krabbendijke).

  Bekijk details van Hoge respons gedichtenwedstrijd Slag om de Schelde

 • Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

  27 maart 2019

  In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek.

  Bekijk details van Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

 • Gedichtenwedstrijd Slag om de Schelde

  21 maart 2019

  De gedichtenwedstrijd ‘Message in a Bottle’, sluit aan bij 75 jaar Herdenking Slag om de Schelde die dit jaar in Zeeland groots wordt herdacht. De 10 beste gedichten vormen een tentoonstelling die in Terneuzen op 31 augustus aanstaande als startmoment van de herdenking wordt geopend. Anna de Bruyckere, Stadsdichter van Middelburg, verzorgt zes gedichtenworkshops verspreid over Zeeland. De scholen die meedoen: Odyzee, Nehalennia, Scalda, Scheldemond college en Calvijn college Tholen.

  Bekijk details van Gedichtenwedstrijd Slag om de Schelde

 • Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands

  19 maart 2019

  Vrijwilligers geven iedere woensdagavond van 18.45 - 19.45 uur les aan mensen die beter Nederlands willen leren, lezen en begrijpen.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands

 • Inschrijven Kunstbende Zeeland tot 1 april

  18 maart 2019

  Zeeuwse talenten van 13 t/m 18 jaar krijgen nog tot 1 april de kans om zich in te schrijven voor deelname aan Kunstbende. Opgeven kan via kunstbende.nl.

  Bekijk details van Inschrijven Kunstbende Zeeland tot 1 april

 • Popaanzee Gold selectie 2019

  15 maart 2019

  Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Gold-traject van 2019. Een commissie van programmeurs van Zeeuwse poppodia selecteerde uit de 16 aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden.

  Bekijk details van Popaanzee Gold selectie 2019

 • Onderzoek basisschool van de toekomst

  4 maart 2019

  Ouders/verzorgers van kinderen in het Zeeuwse primair onderwijs kunnen een digitale uitnodiging verwachten om mee te doen aan een onderzoek naar de wensen over de basisschool van de toekomst.

  Bekijk details van Onderzoek basisschool van de toekomst