Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 171)

 • Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

  22 mei 2019

  In Zeeland zijn ruim 180.000 mensen aan het werk. De provincie kent een lage werkloosheid van 3% en een stijgende deelname van jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt. Een kwart van de Zeeuwse werkgevers heeft echter problemen met het werven van personeel, wat gevolgen heeft voor de omzetgroei van hun bedrijf. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport van ZB| Planbureau over de arbeidsmarkt in Zeeland.

  Bekijk details van Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

 • Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

  27 maart 2019

  In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek.

  Bekijk details van Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

 • Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands

  19 maart 2019

  Vrijwilligers geven iedere woensdagavond van 18.45 - 19.45 uur les aan mensen die beter Nederlands willen leren, lezen en begrijpen.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands

 • Onderzoek basisschool van de toekomst

  4 maart 2019

  Ouders/verzorgers van kinderen in het Zeeuwse primair onderwijs kunnen een digitale uitnodiging verwachten om mee te doen aan een onderzoek naar de wensen over de basisschool van de toekomst.

  Bekijk details van Onderzoek basisschool van de toekomst

 • Feestelijk tekenmoment Taalakkoord Zeeland

  8 februari 2019

  Perry Moree heeft namens de ZB het Taalakkoord Zeeland ondertekend. Samen met 15 andere organisaties vormt de ZB een samenwerkingsverband dat zich inzet voor het vergroten van de arbeidsparticipatie in Zeeland.

  Bekijk details van Feestelijk tekenmoment Taalakkoord Zeeland

 • Ørsted en ZB gaan samenwerken

  1 februari 2019

  Energiebedrijf Ørsted en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken op het gebied van voorlichting en educatie. De start van de samenwerking wordt dinsdag 5 februari gevierd met de presentatie van een kinderboek over klimaatverandering.

  Bekijk details van Ørsted en ZB gaan samenwerken

 • Zeeuws Weerzien, de krant vol herinneringen

  11 januari 2019

  Op woensdag 16 januari reiken gedeputeerde A.J. van der Maas en burgemeester R.J. van der Zwaag het officiële eerste nummer van de krant ‘Zeeuws Weerzien’ uit in zorg- en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere.

  Bekijk details van Zeeuws Weerzien, de krant vol herinneringen

 • Kostbare boeken logeren in Middelburg

  17 december 2018

  Een voorraad kostbare boeken uit het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen zal een aantal jaren tijdelijk in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland verblijven.

  Bekijk details van Kostbare boeken logeren in Middelburg

 • Zeeuwse arbeidsmarkt steeds krapper

  30 november 2018

  De arbeidsmarkt in Zeeland wordt de komende jaren steeds krapper. Dat staat in de publicatie over de Zeeuwse arbeidsmarkt die ZB| Planbureau op 30 november presenteerde. Deze publicatie is samengesteld in opdracht van Provincie Zeeland.

  Bekijk details van Zeeuwse arbeidsmarkt steeds krapper

 • Nieuwe uitgave ZB: Dichter bij Cats

  27 november 2018

  In 2018 was het 400 jaar geleden dat de zeventiende-eeuwse Zeeuwse dichter en staatsman Jacob Cats debuteerde met Sinne- en minnebeelden, het beroemde emblemataboek. Deze eerste druk uit 1618 bevindt zich in de collectie van ZB. Het jubileum was dit jaar aanleiding voor een reeks lezingen en muzikale optredens in samenwerking met culturele organisaties op verschillende plaatsen in Zeeland. Tijdens de jaarlijkse middag in ZB van de Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek, werd de uitgave ‘Dichter...

  Bekijk details van Nieuwe uitgave ZB: Dichter bij Cats