Klimaatcafé Special Wat doet het klimaat met jou?

Gepubliceerd op: 21 mei 2024 14:30

Zaterdag 25 mei 2024 organiseren de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) en de ZB van 17.00 tot 18.30 uur een Klimaatcafé Special in ZB Middelburg. We spreken over wat het veranderende klimaat met ons doet. De focus ligt op onze gedachten en gevoelens over klimaatverandering, in plaats van wat we eraan doen. Geen gastsprekers, geen lezingen, geen advies. Het gesprek wordt gefaciliteerd door twee ervaren gespreksleiders. Wil je meedoen? Meld je dan nog snel aan. Deze Klimaatcafé Special wordt aansluitend aan de Klimaatmars in Middelburg gehouden, die gelopen wordt tussen 14.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden voor de Klimaatcafé Special

Hoe willen we ons verhouden tot de klimaat- en ecologische crisis? Hoe kunnen we reageren, als individu en als collectief? Bij deze Special ontmoet je andere  mensen, praten we over wat het veranderende klimaat voor ons betekent en verkennen onze gevoelens daarbij. Het is een debatvrije ruimte waar het niet gaat om gelijk krijgen of de details van het laatste IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) rapport.

Het gaat over de eigen ervaringen en wat veelal ongezegd blijft in het publieke debat en persoonlijke gesprekken over het klimaat. In onze samenleving hebben we bijvoorbeeld nauwelijks ervaring met of rituelen voor collectieve rouw. Emoties worden veelal uit de weg gegaan. Toch ligt hier een sleutel naar het vrijmaken van de energie die nodig is voor een echte transitie. Deze Klimaatcafé Special biedt hiervoor ruimte onder leiding van ervaren facilitators.

Praktische informatie

Datum en tijd: Zaterdag 25 mei van 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: ZB Middelburg
Toegang: gratis, aanmelden verplicht

Aanmelden voor de Klimaatcafé Special