Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 214)

 • 650 kinderen in Vlissingen doen mee aan Vakantielezen!

  2 juli 2019

  13 basisscholen in Vlissingen doen mee met het project Vakantielezen. Het project is bedoeld voor kinderen in groep 3 en 4 om de zomerleesdip te voorkomen.

  Bekijk details van 650 kinderen in Vlissingen doen mee aan Vakantielezen!

 • Nameless stroomt door naar landelijk coachingsprogramma Popsport

  21 juni 2019

  Op vrijdagavond 14 juni 2019 werd Popaanzee Popsport afgesloten met een showcase.

  Bekijk details van Nameless stroomt door naar landelijk coachingsprogramma Popsport

 • Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB

  20 juni 2019

  Vanaf dinsdag 2 juli is het Informatiepunt Digitale Overheid geopend in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Dit Informatiepunt is een landelijk initiatief, dat voortkomt uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en de Manifestgroeppartijen (Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV).

  Bekijk details van Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB

 • Brugklassers SSG Nehalennia op Wereldreis door Middelburg

  20 juni 2019

  In Middelburg is een groot deel van de wereld terug te vinden. 240 leerlingen van SSG Nehalennia gaan dat ervaren tijdens de Wereldreis door Middelburg. Switch, onderdeel van ZB- team maatschappelijke projecten, heeft deze ‘reis’ voor hen uitgestippeld op woensdag 26 en donderdag 27 juni. Leerlingen ervaren hoe invloeden uit de hele wereld de stad Middelburg mede gevormd hebben. Naast migratie in de Middelburgse geschiedenis, is er ook aandacht voor het thema migratie anno nu.

  Bekijk details van Brugklassers SSG Nehalennia op Wereldreis door Middelburg

 • Onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland

  4 juni 2019

  Op 4 juni start Jeugdmonitor Zeeland van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland. Het onderzoek wordt voor de vijfde keer gehouden in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Eerdere onderzoeken onder jongvolwassenen vonden plaats in 2004, 2008, 2012 en 2016. De vragenlijst omvat verschillende thema’s zoals werk, opleiding, wonen en vrije tijd.

  Bekijk details van Onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2019 geopend vanaf 15 juni

  29 mei 2019

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2019. Aanmelden kan officieel via de dezb.nl/zeeuwseboekenprijs. De aanmelding is pas officieel als er naast de digitale inschrijving zes exemplaren van het boek worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, t.a.v. Anya Marinissen, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2019 geopend vanaf 15 juni

 • Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

  22 mei 2019

  In Zeeland zijn ruim 180.000 mensen aan het werk. De provincie kent een lage werkloosheid van 3% en een stijgende deelname van jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt. Een kwart van de Zeeuwse werkgevers heeft echter problemen met het werven van personeel, wat gevolgen heeft voor de omzetgroei van hun bedrijf. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport van ZB| Planbureau over de arbeidsmarkt in Zeeland.

  Bekijk details van Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

 • FabLab Zeeland 5 juni weer open

  15 mei 2019

  FabLab Zeeland gaat met ingang van 5 juni op woensdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. (Open inloop)

  Bekijk details van FabLab Zeeland 5 juni weer open

 • Bloeddrukmeetpunt Nederlandse Hartstichting in de ZB

  21 april 2019

  Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Van 3 t/m 8 juni kunnen bezoekers in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg gratis hun bloeddruk laten meten.

  Bekijk details van Bloeddrukmeetpunt Nederlandse Hartstichting in de ZB

 • Digitale bronnen vernieuwd

  19 april 2019

  In de ZB kun je veel digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze ook thuis te bekijken. Sommige databanken zijn exclusief voor leden overal te raadplegen.

  Bekijk details van Digitale bronnen vernieuwd