Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 71)

 • Bijeenkomst Veilig Online met Kees van der Spek Bekijk details

  22 september 2023

  Live te volgen vanuit de Zeeuwse Bibliotheken in Vlissingen en Terneuzen | Op 11 oktober 2023 gaan bezoekers van de Bibliotheek West-Brabant onder leiding van de bekende journalist, regisseur en programmamaker Kees van der Spek in gesprek met de politie, gemeente Roosendaal en de Hackhelpdesk over vormen van online fraude. Dit event is live te bekijken in ZB Vlissingen, Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen of vanuit huis.

 • Biblioscoop van start Bekijk details

  21 september 2023

  Vanaf nu kunnen leden (vanaf 18 jaar) van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de ZB meedoen aan de proeffase van Biblioscoop, de mogelijk nieuwe streamingsdienst van de openbare Bibliotheken van Nederland. In deze proeffase kunnen maximaal 250 leden meedoen, dus de plekken zijn beperkt. Aanmelden gaat via Biblioscoop.

 • The Black Archives Meet Up Bekijk details

  20 september 2023

  Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en pop-up-expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB Middelburg. Het programma wordt afgewisseld met theater, muziek en dialoog met Zeeuwse makers en het publiek. Het programma begint om 14 uur en de toegang is gratis. Laat je inspireren, kom luisteren, verdiep je kennis en praat mee.

 • Wetenschapsdag voor kinderen bij de ZB en JRCZ Bekijk details

  19 september 2023

  Bibliotheek van Zeeland (ZB) en Joint Research Center Zeeland (JRCZ) organiseren zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00 tot 16.00 uur voor het eerst samen de jaarlijkse Wetenschapsdag. Kinderen van 8 tot 14 jaar kunnen op deze dag met proefjes, experimenten en demonstraties de wereld van techniek en wetenschap ontdekken.

 • VoorleesExpress, Kinderboekenweek en vrijwilligers Bekijk details

  15 september 2023

  Het thema van de Kinderboekenweek (4-15 oktober) is dit jaar ‘Bij mij thuis’. Dit thema sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van de VoorleesExpress.

 • Zeeuwse dansers maken dansvoorstelling met live muziek van Het Zeeuws Orkest Bekijk details

  12 september 2023

  Op 8 oktober 2023 gaat de interactieve, muzikale dansvoorstelling Land in zee in première tijdens het Festival van Zeeuws-Vlaanderen. Het is een bijzondere productie voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders/verzorgers, gemaakt door choreograaf Rinus Sprong met medewerking van dansers van de drie Zeeuws-Vlaamse Balletscholen van Anita Bekers, Jesca Donken en Petrella Lion.

 • Studiekring 50-plus zoekt deelnemers Bekijk details

  6 september 2023

  In het hele land organiseren bibliotheken Studiekringen 50-plus. Zo’n studiekring is een groep van ongeveer tien senioren die tweewekelijks bijeenkomt. Sommige kringen bestuderen gezamenlijk een bepaald onderwerp. Bij andere kringen houden de deelnemers om beurten een presentatie over een zelfgekozen thema. ZB Bibliotheek van Zeeland ondersteunt studiekringen in Middelburg en Vlissingen. De studiekringen in Middelburg op woensdag en vrijdag zijn op zoek naar nieuwe deelnemers.

 • Infopunt in de ZB in Vlissingen bestaat één jaar Bekijk details

  5 september 2023

  Op 8 september 2023 is het één jaar geleden dat het Infopunt in de ZB in Vlissingen feestelijk werd geopend. Sindsdien hebben honderden Vlissingers het Infopunt bezocht voor hulp, advies, studie of een activiteit.

 • Cynthia McLeod bezoekt de ZB in Middelburg Bekijk details

  4 september 2023

  Op donderdagavond 14 september 2023 bezoekt de gerenommeerde auteur en historica Cynthia McLeod de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Tijdens dit bezoek vertelt zij over haar schrijverschap, haar boeken en krijgen de bezoekers de mogelijkheid om haar vragen te stellen. De lezing is gratis te bezoeken en start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

 • Vacature alert Bekijk details

  4 september 2023

  We hebben een vacature voor Senior medewerker financiën en control.

Paginanavigatie