Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 242)

 • ZB hijst de vlag

  23 september 2020

  ZB hijst de vlag in het kader van SDG dag op vrijdag 25 september.

  Bekijk details van ZB hijst de vlag

 • Tweede editie Black Achievement Month in Zeeland

  22 september 2020

  In oktober 2020 vindt de tweede editie van de Black Achievement Month (BAM) in Zeeland plaats.

  Bekijk details van Tweede editie Black Achievement Month in Zeeland

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

  12 september 2020

  De jury van de ZBP stelde een longlist van tien titels samen, die zaterdag 12 september bij Film by the Sea bekend werd gemaakt door jurysecretaris Anya Marinissen, tijdens een talkshow met presentator Karin van As. Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 61 boeken ingezonden.

  Bekijk details van Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

 • Winnaars Kunstbende Zeeland 2020 bekend

  7 september 2020

  5 en 6 september vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 30e keer plaats in het Scheldetheater in Terneuzen. Zo’n 55 creatieve jongeren in de leeftijd 13 tot 19 jaar en afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia in het Scheldetheater. Voor het eerst in 30 jaar was de voorronde ook online via een livestream te volgen, omdat vanwege het coronavirus veel minder publiek de voorronde mocht bijwonen.

  Bekijk details van Winnaars Kunstbende Zeeland 2020 bekend

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 wordt 12 september bekendgemaakt tijdens Film by the Sea

  4 september 2020

  Uit de 61 inzendingen voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) heeft de jury een longlist van tien titels samengesteld. Op zaterdag 12 september wordt deze bekendgemaakt door Anya Marinissen tijdens het festival Film by the Sea in de dagelijkse talkshow van presentator Karin van As. De talkshow is van 16.30 tot 17.15 uur in de oude bibliotheek grenzend aan Boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Kaarten zijn gratis en kunnen via de website van Film by the Sea worden besteld.

  Bekijk details van Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 wordt 12 september bekendgemaakt tijdens Film by the Sea

 • VSBfonds houdt 10 september spreekuur

  4 september 2020

  Donderdagmiddag 10 september van 13.00 tot 15.00 uur zijn mensen die financiering zoeken voor hun sociale of culturele activiteit welkom bij het spreekuur van VSBfonds in de bibliotheek van Middelburg.

  Bekijk details van VSBfonds houdt 10 september spreekuur

 • Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB

  2 september 2020

  Op 15 september organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat presentator Bart Meijer met een aantal gasten in gesprek over DNA.

  Bekijk details van Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB

 • Toeristisch informatiepunt in ZB| Bibliotheek Vlissingen

  26 augustus 2020

  Sinds begin 2020 is er een toeristisch informatiepunt geopend in ZB| Bibliotheek Vlissingen aan de Spuikomweg 7. Toeristen zijn welkom voor informatie over attracties, bezienswaardigheden en andere uitjes in Vlissingen.

  Bekijk details van Toeristisch informatiepunt in ZB| Bibliotheek Vlissingen

 • Voorronde Kunstbende Zeeland gaat door én gaat online

  24 augustus 2020

  Al 30 jaar betreden creatieve jongeren uit het land het podium tijdens de regionale voorrondes van Kunstbende, aangemoedigd door een volle zaal met publiek. Een traditie waar wij vanwege het coronavirus dit jaar voor het eerst mee moeten breken. Maar Kunstbende gaat door in 2020. Nieuw dit jaar is dat iedereen de optredens live vanuit huis mee kan kijken. Zo kunnen de acts van de 55 deelnemende Zeeuwse jongeren tóch nog door een groot publiek gezien worden.

  Bekijk details van Voorronde Kunstbende Zeeland gaat door én gaat online

 • Regionale spreekuren

  21 augustus 2020

  De subsidieregeling ‘Vestigingsklimaat’ zorgt voor een sterke economie zodat Zeeland concurrerend is met andere regio’s. ZB biedt op verzoek van Provincie Zeeland advies en begeleiding aan voor deze subsidieregeling. Heb je een idee kom dan naar een van de regionale spreekuren om dit te bespreken. De spreekuren vinden plaats van 17.00 tot 19.00 uur in het stadhuis van Zierikzee op 2 september, het stadhuis van Terneuzen op 3 september en het stadhuis van Goes op 8 september.

  Bekijk details van Regionale spreekuren