Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 162)

 • Onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland

  4 juni 2019

  Op 4 juni start Jeugdmonitor Zeeland van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland. Het onderzoek wordt voor de vijfde keer gehouden in opdracht van de Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Eerdere onderzoeken onder jongvolwassenen vonden plaats in 2004, 2008, 2012 en 2016. De vragenlijst omvat verschillende thema’s zoals werk, opleiding, wonen en vrije tijd.

  Bekijk details van Onderzoek onder jongvolwassenen in Zeeland

 • VakantieBieb 2019

  1 juni 2019

  Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb! Met deze app neem je 50 e-books overal met je mee. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb is op 1 juni geopend voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Alvast veel leesplezier!

  Bekijk details van VakantieBieb 2019

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2019 geopend vanaf 15 juni

  29 mei 2019

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2019. Aanmelden kan officieel via de dezb.nl/zeeuwseboekenprijs. De aanmelding is pas officieel als er naast de digitale inschrijving zes exemplaren van het boek worden toegestuurd aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, t.a.v. Anya Marinissen, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2019 geopend vanaf 15 juni

 • Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

  22 mei 2019

  In Zeeland zijn ruim 180.000 mensen aan het werk. De provincie kent een lage werkloosheid van 3% en een stijgende deelname van jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt. Een kwart van de Zeeuwse werkgevers heeft echter problemen met het werven van personeel, wat gevolgen heeft voor de omzetgroei van hun bedrijf. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport van ZB| Planbureau over de arbeidsmarkt in Zeeland.

  Bekijk details van Krapte op de arbeidsmarkt houdt aan

 • FabLab Zeeland 5 juni weer open

  15 mei 2019

  FabLab Zeeland gaat met ingang van 5 juni op woensdagen open van 10.00 tot 16.00 uur. (Open inloop)

  Bekijk details van FabLab Zeeland 5 juni weer open

 • Bloeddrukmeetpunt Nederlandse Hartstichting in de ZB

  21 april 2019

  Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Van 3 t/m 8 juni kunnen bezoekers in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg gratis hun bloeddruk laten meten.

  Bekijk details van Bloeddrukmeetpunt Nederlandse Hartstichting in de ZB

 • Digitale bronnen vernieuwd

  19 april 2019

  In de ZB kun je veel digitale bronnen gratis gebruiken. Ook als je geen lid bent. En bijna allemaal zijn ze ook thuis te bekijken. Sommige databanken zijn exclusief voor leden overal te raadplegen.

  Bekijk details van Digitale bronnen vernieuwd

 • Geconcentreerd leren en glansrijk slagen voor je eindexamen?

  16 april 2019

  Ook scholieren en studenten weten de ZB steeds vaker te vinden. Ze kunnen een steuntje in de rug gebruiken voor en tijdens de examenperiode.

  Bekijk details van Geconcentreerd leren en glansrijk slagen voor je eindexamen?

 • Met Popaanzee gratis naar de Muzikantendag in Amsterdam

  16 april 2019

  Op zaterdag 18 mei vindt in de Melkweg in Amsterdam de jaarlijkse Muzikantendag plaats voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek.

  Bekijk details van Met Popaanzee gratis naar de Muzikantendag in Amsterdam

 • Winnaars Kunstbende Zeeland 2019

  15 april 2019

  Zondagmiddag 14 april vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 29e keer plaats, dit jaar in de schouwburg van Middelburg. Deze middag werd maar weer eens heel duidelijk dat de provincie Zeeland een groot aantal jonge, creatieve talenten in ‘huis’ heeft. Zo’n 120 jongeren in de leeftijd 13-19 jaar, afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia in Schouwburg Middelburg.

  Bekijk details van Winnaars Kunstbende Zeeland 2019