Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 102)

 • Week van de circulaire economie Bekijk details

  23 februari 2024

  In de week van de circulaire economie, van 11 tot en met 16 maart, organiseren we verschillende activiteiten rondom het thema circulaire economie. Van een kledingruil tot repaircafé, alles in het thema van re-use, recycle en zero waste.

 • Klokhuis Meet Up over AI voor basisscholen Bekijk details

  22 februari 2024

  Op dinsdag 5 maart 2024 organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis en de ZB een interactieve Meet Up over Artificial Intelligence, oftewel AI. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier Klokhuis-uitzendingen over dit onderwerp. Presentator Tirsa With spreekt van 13.15 tot 14.00 uur met gasten en leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit het hele land. Iedere school kan de livestream volgen via een digibord in de klas.

 • Recordaantal deelnemers bij de Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  15 februari 2024

  Op 21 februari, 28 februari en 6 maart 2024 vinden de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd plaats in ZB Middelburg. Dit jaar doen maar liefst 29 deelnemers mee, een recordaantal.

 • Popaanzee ACADEMY 2024 verrassend jonge selectie Bekijk details

  14 februari 2024

  Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2024. Een commissie van vertegenwoordigers uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de vijftien aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. Dat zijn Kind Human, Grote Geelstaart en Breakout.

 • Blind date met een boek Bekijk details

  13 februari 2024

  Heb jij nog geen date voor Valentijnsdag? Kom langs bij ZB Middelburg en ga op blind date met een boek! Op woensdag 14 februari vind je een speciale collectie ingepakte boeken op Het Plein in de ZB. En net als bij een echte date, bepaalt de openingszin voor een groot deel hoe de rest van de date zal verlopen. Dus met welk boek ga jij op date? Kom langs en kies je boek op basis van de eerste zin van het boek!

 • Zadenbibliotheek opent op 13 februari Bekijk details

  8 februari 2024

  Vanaf 13 februari is de Zadenbibliotheek in ZB Middelburg weer open voor bezoekers. Wij beginnen met het uitgeven van de zaden voor pepers en paprika’s. Deze moeten namelijk eerst voorgezaaid worden. Vervolgens komen de tomatenzaden beschikbaar. In de loop van het voorjaar komen de andere zaden aan de beurt.

 • Workshops gezondheidszaken zelf regelen via internet Bekijk details

  8 februari 2024

  Je kunt zorg en gezondheid steeds meer met de computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Deze vorm van zorg is handig, omdat het minder tijd kost en je je gegevens altijd bij de hand hebt. Binnenkort kun je meedoen aan een aantal workshops rondom digitale zorg.

 • Standplaats Zeeland met Pascal Gielen over vertrouwen en cultureel gemeen Bekijk details

  2 februari 2024

  Van 19 tot en met 22 februari 2024 is Pascal Gielen te gast bij Standplaats Zeeland rond het thema ‘Intrinsieke waarde van cultuur voor Zeeland’. Hij is schrijver en gewoon hoogleraar cultuursociologie aan het Antwerp Research Institute for the Arts van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek richt zich op de politieke en sociale context van creatieve arbeid; hoe sociale relaties en vertrouwen lacunes tussen markt en overheid kunnen dichten.

 • KlankKleur Live – Strijkinstrumenten Bekijk details

  2 februari 2024

  Op zaterdag 3 februari wordt op het Plein van ZB Middelburg een nieuwe editie van KlankKleur Live georganiseerd. Er worden dan miniconcertjes gegeven door leerlingen van Muziekschool Zeeland.

 • Bekijk onze vacatures Bekijk details

  1 februari 2024

  Er staan weer een aantal interessante vacatures open bij de ZB! Kom jij binnenkort bij ons werken? Check snel de vacatures en solliciteer direct.

Paginanavigatie