Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 99)

 • Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

  7 februari 2018

  In opdracht van de gemeente Terneuzen heeft ZB| Planbureau samen met de TU Delft onderzoek gedaan naar te verwachten effecten van het afschaffen of continueren van de tolheffing bij de Westerscheldetunnel.

  Bekijk details van Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

 • De Staat van Zeeland

  29 januari 2018

  De constatering in het rapport de Staat van Zeeland dat het aantal inwoners van Zeeland dat woont in een niet-stedelijke omgeving tussen 2009 en 2017 is gedaald met 28.000 is weliswaar correct, maar behoeft nadere uitleg.

  Bekijk details van De Staat van Zeeland

 • Nationale Voorleeswedstrijd: Walcherse voorrondes

  29 januari 2018

  De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar! Dit zilveren jubileum wordt gevierd met een extra feestelijke wedstrijdronde. De spannende voorleesrondes op Walcheren gaan weer van start.

  Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd: Walcherse voorrondes

 • Kwaliteitscommissie ZB ingesteld

  25 januari 2018

  Eind 2017 is de Kwaliteitscommissie van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland ingesteld. Deze Kwaliteitscommissie vergadert doorgaans op een centrale plek in Nederland.

  Bekijk details van Kwaliteitscommissie ZB ingesteld

 • Staat van Zeeland 2017

  23 januari 2018

  De Staat van Zeeland is een studie naar de ontwikkelingen in Zeeland. Het rapport geeft inzicht in de economische, ruimtelijke en sociale ontwikkelingen van de afgelopen 8 jaar.

  Bekijk details van Staat van Zeeland 2017

 • VoorleesExpress Middelburg

  23 januari 2018

  De VoorleesExpress brengt kinderen in Middelburg in aanraking met geschreven en gesproken Nederlands. Eén keer per week, een half jaar lang, komt er een vaste voorlezer van de VoorleesExpress langs met verschillende boeken.

  Bekijk details van VoorleesExpress Middelburg

 • Jongeren denken mee over toekomst Europa

  19 januari 2018

  Het Europees jongerenproject ‘Our Democratic Europe’ (ODE) loopt ten einde. 13 Zeeuwse jongeren kwamen in 2017 en 2018 meerdere keren samen in de ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland om na te denken over de toekomst van Europa. Diezelfde oefening werd ook gemaakt in Polen, België en Denemarken.

  Bekijk details van Jongeren denken mee over toekomst Europa

 • Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

  19 januari 2018

  De meeste driejarigen in Zeeland groeien op in een gezin met beide ouders en zonder ‘verhoogd risico’. Armoede of geweld zijn voorbeelden van risicofactoren. Steun van anderen of religiositeit zijn beschermende factoren. Uit de Jeugdmonitor blijkt dat sinds 2009 structureel ongeveer 5% van de driejarigen opgroeit in een gezin met verhoogd risico.

  Bekijk details van Van peuter naar kleuter, een kijkje in de Jeugdmonitor Zeeland

 • Muzikaal talent gezocht voor PopAanZee

  17 januari 2018

  PopAanZee en Popsport Zeeland gaan in 2018 samen onder één naam: PopAanZee. In maart gaan de nieuwe edities van start: PopAanZee Academy voor muzikanten van 12–20 jaar en PopAanZee Gold voor gevorderde muzikanten. Zeeuws poptalent wordt uitgenodigd zich aan te melden.

  Bekijk details van Muzikaal talent gezocht voor PopAanZee

 • Krantenbank Zeeland bestaat 10 jaar

  16 januari 2018

  Op 16 januari 2008 werd Krantenbank Zeeland gelanceerd. In samenwerking met gemeentearchief Schouwen-Duiveland werden toen de tien jaar daarvoor opgeheven Zierikzeesche Nieuwsbode en de nog oudere Zierikzeesche Courant aangeboden. Krantenbank Zeeland bevatte bij de start ongeveer 175.000 pagina’s. In tien jaar tijd is dat gegroeid tot het een aantal van 2,16 miljoen pagina’s. Daarmee behoort Krantenbank Zeeland tot de grootste vijf krantenbanken van Nederland.

  Bekijk details van Krantenbank Zeeland bestaat 10 jaar