Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 106)

 • Unieke wereldmuziek nu beschikbaar via Muziekweb

  19 april 2018

  Muziekweb heeft een grote, unieke collectie wereldmuziek aan haar collectie toegevoegd! Deze collectie is afkomstig van RASA. RASA was een muziekpodium in Utrecht waarvan in 2017 de subsidie is stopgezet. Zij presenteerden muziek en dans uit alle werelddelen in concerten, dansvoorstellingen en clubavonden. RASA heeft sinds de oprichting in 1970 ook een eigen collectie lp’s en cd’s verzameld. Deze collectie van meer dan 20.000 cd’s en lp’s is nu door Muziekweb overgenomen en geïnventariseerd.

  Bekijk details van Unieke wereldmuziek nu beschikbaar via Muziekweb

 • Twee Zeeuwse Voorleeskampioenen 2018

  10 april 2018

  De Zeeuwse Bibliotheken doen mee aan twee landelijke voorleeswedstrijden: de Nationale Voorleeswedstrijd (voor leerlingen uit groep 7 en 8) en de Pabo Voorleeswedstrijd voor studenten.

  Bekijk details van Twee Zeeuwse Voorleeskampioenen 2018

 • Huidige generatie ouders ervaart de opvoeding als minder belastend

  23 maart 2018

  Zeeuwse ouders vinden de opvoeding van hun jonge kinderen minder belastend dan de generatie ouders van zestien jaar geleden. Zij weten de opvoeding beter te combineren met andere taken en ze komen minder vaak in situaties terecht waarin ze niet weten hoe te reageren op hun kind. Dat blijkt uit onderzoek van de Jeugdmonitor Zeeland onder ouders van 3 en 4 jarigen dat in 2017 voor de vijfde keer werd gehouden.

  Bekijk details van Huidige generatie ouders ervaart de opvoeding als minder belastend

 • De Growroom

  13 maart 2018

  Een doe-het-zelf voedseltuin in de ZB. De Growroom is een verticale voedseltuin die je volledig zelf kunt bouwen.

  Bekijk details van De Growroom

 • Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

  13 maart 2018

  Muziekweb presenteert een nieuwe site: filmbieb.nl. Alle leden van Bibliotheken in Nederland kunnen via Filmbieb film-dvd’s lenen. Ook kan je via de site trailers bekijken en achtergrondinformatie vinden over de films en series.

  Bekijk details van Ontdek je favoriete films op Filmbieb.nl

 • Nina Lenselink en Ellis de Snoo zijn voorleeskampioenen van Walcheren

  8 maart 2018

  Op woensdagmiddag 7 maart 2018 organiseerden ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZB| Bibliotheek Vlissingen en de Walcherse bibliobussen de regionale ronde Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd is gewonnen door Nina Lenselink (Acaciahof, Middelburg) en Ellis de Snoo (Cypressenhof, Middelburg). Nina las voor uit Spinder van Simon van der Geest en Ellis uit Het leven volgens Pippa Leeuwenhart, geschreven door Barbara Tammes.

  Bekijk details van Nina Lenselink en Ellis de Snoo zijn voorleeskampioenen van Walcheren

 • Arbeidsmarkt in grensregio's

  6 maart 2018

  Het project Werkinzicht heeft tot doel de arbeidsmobiliteit in en tussen Zuid-Nederland en Vlaanderen te bevorderen door transparante informatie over de arbeidsmarkt in deze regio’s te bieden.

  Bekijk details van Arbeidsmarkt in grensregio's

 • Leerlingen maken cartoons over het thema verzet

  1 maart 2018

  Cartoonist Tjeerd Royaards van Cartoon Movement verzorgt in de periode van 12 t/m 20 maart cartoonworkshops op scholen voor voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Zeeland. Deze scholen doen met hun leerlingen mee aan de internationale cartoonwedstrijd ‘The Art of Resistance’.

  Bekijk details van Leerlingen maken cartoons over het thema verzet

 • ZB helpt bij belastingaangifte

  28 februari 2018

  Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen, kunnen vanaf 1 maart terecht in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen. Samen met de ouderenbonden organiseert de Bibliotheek belastingspreekuren om mensen te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie...

  Bekijk details van ZB helpt bij belastingaangifte

 • Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel

  7 februari 2018

  In opdracht van de gemeente Terneuzen heeft ZB| Planbureau samen met de TU Delft onderzoek gedaan naar te verwachten effecten van het afschaffen of continueren van de tolheffing bij de Westerscheldetunnel.

  Bekijk details van Tolweg of tol weg in de Westerscheldetunnel