Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 299)

 • Zeeuws-Vlaanderen is apart

  19 september 2017

  Er is alle reden om met het aparte karakter van Zeeuws-Vlaanderen rekening te houden. Dat blijkt uit de analyse van ZB| Planbureau. Zeeuws-Vlaanderen is in vergelijking met andere Nederlandse gebieden heel bijzonder als het gaat om afstanden, bevolkingssamenstelling, woningvoorraad en voorzieningen. Het is de enige echte plattelandsregio en de enige regio zonder een treinverbinding.

  Bekijk details van Zeeuws-Vlaanderen is apart

 • Dansdroom Zeeland weer van start

  19 september 2017

  In oktober start het project Dansdroom Zeeland weer, een initiatief van Stichting DanZee. Zeeuwse (amateur)dansers van verschillende leeftijden en dansniveaus krijgen hiermee de kans onder leiding van een topchoreograaf een dans in te studeren en daarmee in het voorprogramma te staan van SALLY Dansgezelschap Maastricht (12 tot 18 jaar) of van De Stilte, dans voor kinderen (8 tot 12 jaar).

  Bekijk details van Dansdroom Zeeland weer van start

 • Crowdfundcampagne Virtuele Tijdreis door Veere

  18 september 2017

  Stichting Delta Cultureel is een crowdfundcampagne gestart: Virtuele Tijdreis Veere.

  Bekijk details van Crowdfundcampagne Virtuele Tijdreis door Veere

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2017 bekendgemaakt

  14 september 2017

  Voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) zijn dit jaar 76 boeken ingezonden. De jury van de ZBP stelde de longlist samen, die donderdag 14 september bekend werd gemaakt tijdens de presentatie van het boek ‘De drager’ van Jan Vantoortelboom in Boekhandel De Koperen Tuin in Goes.

  Bekijk details van Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2017 bekendgemaakt

 • Zeeuwse Bibliotheken helpen volwassenen met het verbeteren van taalvaardigheid

  7 september 2017

  Inwoners van Zeeland die moeite hebben met lezen en schrijven, kunnen een flinke steun in de rug krijgen van de Zeeuwse Bibliotheken. Zij bieden onder meer hulp in de vorm van Taalcafés, Taalhuizen en een Taalpunt.

  Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken helpen volwassenen met het verbeteren van taalvaardigheid

 • Nieuwe bibliotheeklocatie Oost-Souburg

  31 augustus 2017

  ZB is verheugd een samenwerkingspartner te hebben gevonden die bereid is de locatie te bieden aan de bibliotheekvoorziening in Oost-Souburg, namelijk WVO Zorg.

  Bekijk details van Nieuwe bibliotheeklocatie Oost-Souburg

 • Gors en ZB starten samenwerking

  30 augustus 2017

  ZB en gehandicaptenzorgorganisatie Gors beginnen op 1 september 2017 met een nieuwe samenwerking. Beide organisaties vinden maatschappelijke betrokkenheid en participatie erg belangrijk. Dit heeft geleid tot een nieuw initiatief. Mensen met een beperking zullen de medewerkers van ZB gaan ondersteunen door het uitvoeren van verschillende taken. Denk hierbij aan het werken in het magazijn, plastificeren van boeken, interne post verzorgen en het onderhouden van machines.

  Bekijk details van Gors en ZB starten samenwerking

 • Opening ZB| Bibliotheek Vlissingen in CCXL

  28 augustus 2017

  Op vrijdag 8 september opent ZB| Bibliotheek Vlissingen voor het eerst haar deuren in CCXL aan de Spuikomweg 7 om 12.00 uur. De afgelopen weken is hard gewerkt aan een nieuwe Bibliotheek die dagelijks open zal zijn voor publiek van 10.00 - 22.00 uur. Doordeweeks en op zaterdagochtend zijn er op gezette tijden bibliotheekmedewerkers aanwezig voor hulp en ondersteuning.

  Bekijk details van Opening ZB| Bibliotheek Vlissingen in CCXL

 • Taalhuis zoekt taalvrijwilligers

  24 augustus 2017

  In de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’ (4 tot 10 september 2017) gaat het Taalhuis Walcheren actief op zoek naar taalvrijwilligers met een wervingsactie in het gebouw van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Ook wordt er geflyerd in Vlissingen en Middelburg. Er zijn namelijk meer taalvrijwilligers nodig om iedereen te kunnen helpen. Daarom is er deze week extra aandacht voor de werving van nieuwe taalvrijwilligers.

  Bekijk details van Taalhuis zoekt taalvrijwilligers

 • Wedstrijd voor kinderen ZB| Bibliotheek Vlissingen

  28 juli 2017

  Doe mee met De Waanzinnige Boomhut-wedstrijd! Maak net als Andy en Terry een verdieping van jouw droomboomhut. Lever deze vóór 5 september in bij de kassa van CineCity en maak kans op een boekenpakket of kaarten voor de theatervoorstelling van de Waanzinnige boomhut in CCXL.

  Bekijk details van Wedstrijd voor kinderen ZB| Bibliotheek Vlissingen