Popaanzee KICKSTART nu ook in De Pit Terneuzen

Gepubliceerd op: 25 april 2024 13:05

Goed nieuws voor jonge muzikanten in Zeeuws-Vlaanderen! Vanaf woensdag 22 mei kun je in de Pit Terneuzen terecht voor een jamsessie waar je andere muzikanten ontmoet en samen muziek kunt maken onder begeleiding van een professionele muziekcoach. De tweede KICKSTART in de Pit is op woensdag 19 juni. Na de zomerstop is het vanaf september elke eerste woensdag van de maand Popaanzee KICKSTART in de Pit. Deelname is gratis.

Popaanzee zette in 2019 samen met Poppodium De Spot in Middelburg het project KICKSTART op: een plek waar jonge muzikanten elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten en samen kunnen (leren) spelen, met professionele begeleiding. Het project bleek een succes en al gauw meldde podium ’t Beest (Goes) zich ook als partner. En vanaf mei 2024 wordt De PIT aan dit rijtje toegevoegd.

Regionale samenwerking
Popaanzee is het Zeeuwse platform voor talentontwikkeling in popmuziek en heeft als doel muzikanten verder te helpen in hun ontwikkeling. Popaanzee KICKSTART vormt de basis van de keten van talentontwikkeling in Zeeland.
Het project is meer dan alleen een kweekvijver voor nieuw muzikaal talent; het is óók een springplank naar alle muzikale initiatieven die Zeeland rijk is. Daarom werkt Popaanzee niet alleen samen met de Zeeuwse poppodia. Ook talent-ontwikkelingstrajecten zoals Spectra, Regioruis, Podium-Z, T-Vision en Kunstbende zijn partners.

Faciliteiten
Woensdag 22 mei 2024 staan tussen 19.30 en 21.30 uur de deuren van de Pit open voor jonge muzikanten. Elke maand is er een andere coach te gast. Zij begeleiden de jamsessie en helpen muzikanten op weg. Ook jongeren die (nog) geen muziekinstrument spelen zijn welkom. De eerste editie in de Pit wordt afgetrapt door Max Horák en op 19 juni zijn Sauro Locchi en José Leijnse de hosts van de avond.

Een eigen instrument meenemen mag, maar hoeft niet. Er staat een complete backline met instrumenten klaar. Iedereen die meer wil met muziek, andere muzikanten wil ontmoeten, samen muziek wil maken of gewoon nieuwsgierig is, is welkom.
Locatie: Korte Kerkstraat 28, 4531 CL Terneuzen. Meer info: www.popaanzee.nl en www.podiuminterneuzen.nl