Acties

Een effectieve manier om geld in te zamelen, bijvoorbeeld voor een reis, club, school of vereniging, is om een actie te houden. Een leuke actie waarbij je geld inzamelt kan (in korte tijd) veel geld opleveren. Lees verder om te zien welke acties je kunt houden om geld mee in te zamelen.

Benefietconcert

Maak je zelf graag muziek, of ken je mensen die graag muziek maken? Organiseer dan een benefietconcert. Verkoop de concertkaartjes van tevoren, zodat je al geld hebt voor de organisatie en tijdens het concert kun je eten en drinken verkopen.

Loterij

Mensen willen vaak hun portemonnee wel trekken wanneer zij prijzen kunnen winnen. Een loterij organiseren kan daarom veel geld opleveren.Loterijen kun je op verschillende manieren organiseren; in de buurt met loten, in een zaal met een 'rad van fortuin' of door mee te doen aan een landelijke loterij (bv. de Grote Clubactie).

Zorg ervoor dat je een aantal leuke prijzen te verloten hebt. Soms is het mogelijk om je te laten sponsoren door bedrijven in ruil voor een (klein beetje) reclame. De prijs wordt dan bijvoorbeeld aangeboden door een lokaal bedrijf. Denk wel aan een eventuele vergunning die je nodig hebt om een loterij te houden.

Meer hierover lees je op www.kansspelautoriteit.nl

De Grote Clubactie

De Grote Clubactie zet zich al meer dan 40 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven door het organiseren van een loterij. Voor deze loterij kunnen verenigingen loten verkopen en geld inzamelen.

Op deze manier organiseren duizenden verenigingen in Nederland eigen acties om hun doelen te verwezenlijken. Alle soorten verenigingen kunnen deelnemen. Groot, klein, sport of cultuur; ze kunnen allemaal met de Grote Clubactie extra inkomsten genereren.

Bezoek clubactie.nl

Huis-aan-huis verkoop

Huis-aan-huis verkoop van spullen zoals kaarten, voedsel of bloemen kan erg effectief zijn om geld op te brengen. Probeer in de producten die je wilt verkopen in te springen op de tijd van het jaar. Is het bijvoorbeeld bijna oud en nieuw? Verkoop dan oliebollen. Mocht je de verkoopactie vrij groot willen opzetten, vraag dan (tijdig) om toestemming aan de gemeente waarin je woont. Zorg dat je bij het verkopen altijd een informatiebrochure bij de hand hebt zodat mensen weten dat hem om een betrouwbare actie gaat.

Sponsorloop

Ideaal voor sportverenigingen of bijvoorbeeld de scouting; een sponsorloop. Een sponsorloop heeft een (grote) inzet nodig van de deelnemers, maar qua organisatie is het vrij eenvoudig te organiseren. Bovendien weet je in de meeste gevallen vooraf al wat je ongeveer aan opbrengsten kunt verwachten. Laat mensen kiezen tussen een geldbedrag per ronde, uur of baantje, of laat ze een geldbedrag naar keuze doneren. Een aantal ideeën waarmee je een sponsoractie kunt organiseren:

  • Zwemmen
  • Activiteiten op het water
  • Paalzitten
  • Hardlopen
  • Fietsen

Markt of rommelmarkt

Een markt of rommelmarkt organiseren vergt een hoop voorbereiding, maar kan veel gezelligheid en geld opleveren. Naast spullen die je op een markt of rommelmarkt kunt verkopen, is het verstandig om ook eten en drinken te verkopen. Voor de kinderen kun je allerlei leuke activiteiten organiseren zoals schminken, vlechtjes maken of touwtje trekken.

Speurtocht, spooktocht of fietstocht

Probeer eens iets verder te denken dan de meest 'standaard' manieren om geld in te zamelen. Organiseer een leuke activiteit zoals een speurtocht, spooktocht of fiets(puzzel)tocht. Wanneer je bij dergelijke activiteiten eten en drinken verkoopt, kun je er een leuke cent aan overhouden. 

Terug