Laatste oproep inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2024

Gepubliceerd op: 27 mei 2024 09:00

Tot en met 15 juni 2024 kunnen auteurs en uitgeverijen hun inschrijving doen voor deelname aan de 22ste editie van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP).

De Zeeuwse Boekenprijs is een grote Nederlandse boekenprijs die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie onder de aandacht brengt. 
Er zijn inmiddels al veel boeken ingezonden met een grote diversiteit aan genres, zoals romans, kinderboeken, stripverhalen, poëzie en geschiedenis. 

Voorwaarden en reglement

Voorwaarde om mee te doen is dat het boek is verschenen tussen 15 juni 2023 en 15 juni 2024. Onder ‘Zeeuws werk’ wordt een boek verstaan dat oorspronkelijk in het Nederlands of het Zeeuws is geschreven door een Nederlandse of Vlaamse auteur. Het ingezonden boek moet minstens aan een van de twee volgende voorwaarden voldoen:

  1. Het boek gaat over een Zeeuws of over een aan Zeeland gerelateerd onderwerp;
  2. Het boek is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur. 

De aanmelding is officieel als er naast de digitale inschrijving zes exemplaren van het boek worden toegestuurd aan ZB, t.a.v. Marketing & Communicatie, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.

Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op dezb.nl/zbp.

Uitreiking ZBP

De winnaar van de ZBP wordt op dinsdagavond 5 november 2024 bekendgemaakt. Dat is tevens de aanvang van de Week van het Zeeuwse Boek. De Zeeuwse boekhandelaren kennen deze avond de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel toe. Dit kan bijvoorbeeld een Zeeuwse auteur of uitgever zijn. Het boek is op normale wijze in de boekhandel verkrijgbaar. Meer informatie volgt via dezb.nl/zeeuwseboekenprijs.