Popaanzee POPSPORT sluit af met showcase op festival Piekstroom in Vlissingen

Gepubliceerd op: 11 juni 2024 10:00

Maar liefst zeven acts deden mee aan Popaanzee Popsport, hét ontwikkeltraject voor artiesten tussen de 14 en 21 jaar die verder willen komen met hun eigen muziek. Op zaterdagmiddag 29 juni van 15.00 uur tot 18.30 uur presenteren deze jonge muzikanten zich aan het publiek in poppodium De Piek in Vlissingen. Entree is gratis. Popsport is een onderdeel van Popaanzee, platform voor talentontwikkeling van Zeeuwse muzikanten.

In de afgelopen vier maanden werkten de zeven veelbelovende acts aan hun eigen muziek onder begeleiding van trajectcoaches Isabelle van Beek, René Geelhoed, Tom Gudde en Marith van Beek. Op de workshopdagen in de Muziek Kazerne in Vlissingen werden ook muziekprofessionals ingevlogen voor workshops over o.a. podiumtechniek, artistbranding, stageperformance en muziek opnemen. Sommige acts hebben al podiumervaring en voor anderen is deze showcase één van hun eerste optredens. Alle acts zijn er helemaal klaar voor om te stralen op het podium! 

Dit zijn de deelnemers van Popaanzee POPSPORT 2024:

  • Roodt – Een vijfkoppige Permanent Wave band die houdt van gierende gitaren die samensmelten met dansbare baslijnen en fijne melodieën. 
  • Verena - Zoë Baks, maakt al jaren haar eigen muziek, die zij sinds kort uitbrengt onder de artiestennaam Verena. Haar muziek valt het beste te omschrijven als Dark Indie Pop. 
  • Mind In Vein - Een jonge metalband met veel ambitie en energie. 
  • Seb Sassenburg - Als singer-songwriter houdt Seb ervan om zijn liedjes een pop-jasje te geven, maar met een eigenzinnig geluid. Je kunt Seb al kennen als frontman van de band MEN.
  • DJ Ruben - De muziekstijl van DJ Ruben valt in het genre EDM / Techno. Hij produceert al bijna 10 jaar muziek en heeft echt zijn eigen stijl ontwikkeld.
  • Sophie Colijn - Met een levenslange liefde voor muziek en een passie voor zingen, heeft Sophie in het Popsport traject haar eerste stappen gezet op professioneel gebied. 
  • Karel Jongejan – Op karakteristieke en meeslepende wijze weet deze singer-songwriter elk publiek te vermaken; dat is immers waar muziek om draait!

Een van de acts stroomt door naar POPSPORT NL, waar zij samen met de vertegenwoordigers van de andere deelnemende provincies toewerken naar een Live opname in De Basis in Nijmegen. Iedere act wordt daarbij gekoppeld aan een persoonlijke coach uit de Nederlandse muziekindustrie.

Voor veel Zeeuwse bands en artiesten is POPSPORT een opstap naar een carrière in de popmuziek. Meerdere acts die meededen met POPSPORT ontwikkelen zich verder in het ACADEMY traject van Popaanzee. Ook worden acts regelmatig gespot bij regionale initiatieven zoals Spectra en Podium-Z of in de line-up van Zeeuwse festivals. 

Talentontwikkeling bij de ZB