Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • Zeeland scoort goed met duurzame energie Bekijk details

  6 juli 2023

  Inmiddels hebben we 73% van onze Zeeuwse doelstelling gehaald door de opwek van wind- en zonne-energie op daken en op land.

 • Warmtepomp Bekijk details

  26 mei 2023

  Op donderdag 25 mei 2023 hebben ZB en Zeeuwind een Meet Up rondom de warmtepomp georganiseerd. Heb je dit gemist of wil je de opname nog eens terugkijken? Dat kan. Bovendien is er een dossier over de warmtepomp toegevoegd aan EnergieZeeland.nl.

 • Laadpalen in Zeeland Bekijk details

  2 mei 2023

  Nederland staat voor een grote veranderopgave in mobiliteit. De ambitie in het Klimaatakkoord is dat in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. We gaan dan naar een wagenpark van 1,9 miljoen elektrische personenvoertuigen.

 • Groene waterstoffabrieken in Zeeland Bekijk details

  14 maart 2023

  VoltH2 ontvangt van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een subsidie voor de productie van groene waterstof. VoltH2 krijgt deze subsidie voor haar projecten in respectievelijk Vlissingen en Terneuzen. Na de finale investeringsbeslissing wordt verwacht dat de bouw van de fabrieken uiterlijk begin 2024 kan starten.

 • Restwarmte van industrie voor dorp Hoek in Zeeuws-Vlaanderen Bekijk details

  31 januari 2023

  In Hoek wordt gewerkt aan een landelijke primeur. De restwarmte van de fabriek van Dow Benelux gaat gebruikt worden om de inwoners van het dorp van warm water te voorzien. Daar komt heel wat bij kijken, maar het is een flinke stap in de verduurzaming van de omgeving.

 • Zeeland krijg praktijklaboratorium voor duurzame waterstof Bekijk details

  24 november 2022

  Er komt een praktijklab duurzame waterstof in de provincie Zeeland. Scalda- en HZ-studenten en mensen, die zich willen bij- of omscholen, krijgen in het lab les over duurzame waterstof. Ook krijgt het een spilfunctie in het Zeeuwse onderzoek naar deze groene energiedrager.

 • Elektrische deelauto's in Zeeland Bekijk details

  17 november 2022

  Op diverse plaatsen in Zeeland zijn elektrische deelauto’s beschikbaar voor bedrijven én particulieren. Met verschillende partijen is afgelopen periode hard gewerkt aan de opstart van dit initiatief.

 • Filmpje over isolatie Bekijk details

  10 november 2022

  In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Wat doet Zeeland om de klimaatdoelstellingen te bereiken? Omroep Zeeland zendt een serie uit over energie en klimaat: Code Groen.

 • Ecologische voetafdruktest bij Wetenschapsdag Bekijk details

  4 oktober 2022

  Bijna 200 kinderen hebben de Ecologische Voetafdruktest gedaan tijdens de Wetenschapsdag in ZB. De prijswinnaars zijn bekend: Sam had de beste score: 17 punten, 2e is Gitte, 3e is Abel. Daarnaast hebben we nog 3 prijswinnaars geloot: Jada, Arianne en Sharda. Zij krijgen naast een reep chocolade van ZB ook nog een energiekostenmeter van Delta Energie. Wil je zelf kijken wat jouw score is? Of wil je het Klokhuisfilmpje nog zien?

 • Hulp bij aanvraag energietoeslag Bekijk details

  16 juni 2022

  Veel huishoudens die mogelijk recht hebben op de energietoeslag van 800 euro en deze zelf dienen aan te vragen, hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept daarom de hulp in van een groot aantal organisaties om de toeslag extra onder de aandacht te brengen van huishoudens met een laag inkomen. Misschien heb jij ook recht op energietoeslag van de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB helpen we mensen met het aanvragen...

Paginanavigatie