Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 11 - 20 (van 61)

 • Pubquiz week Bekijk details

  10 mei 2022

  Maandagmorgen 9 mei hebben meer dan 20 studenten van University College Roosevelt (UCR) meegedaan aan een pubquiz over Energie en Klimaat in de ZB in Middelburg.

 • Winnaars Energy Battle Zeeland 2022 Bekijk details

  31 maart 2022

  Het team van Pontes het Goese Lyceum heeft de eerste prijs van de vakjury gewonnen bij de Finale van de Energy Battle. Op 24 maart presenteerden zij hun originele idee: Mossel Scrub.

 • Keuzevak duurzame energie nu echt van start in Technum Bekijk details

  4 januari 2022

  Zonnepanelen leggen, aan de slag met windenergie en kennismaken met warmtepompen.

 • Energy Battle Zeeland 2021-2022 Bekijk details

  19 oktober 2021

  Acht scholen van het voortgezet onderwijs doen dit jaar mee aan de Energy Battle. Circa twintig 2 en 3e klassen, van vmbo tot en met gymnasium, starten tussen september en december met de wedstrijd. De docenten werken met de leerlingen in teams aan een opdracht van bedrijven. De finale vindt plaats op 24 maart 2022 in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Iedereen is welkom bij de finale volgens de dan geldende richtlijnen.

 • Klimaatkennisbank Schouwen Bekijk details

  26 augustus 2021

  Klimaatverandering is een actueel thema, maar wat merken we er zelf van en wat kunnen we eraan doen?

 • Code groen, tv-serie op Omroep Zeeland Bekijk details

  5 augustus 2021

  In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn. Wat doet Zeeland om de klimaatdoelstellingen te bereiken? En wat kun jij doen?

 • Duurzame energie in de glastuinbouw Kapelle Bekijk details

  5 augustus 2021

  Zonnepanelen op een waterbassin heeft veel voordelen.

 • Verduurzaam je woning met Energiek Zeeland Bekijk details

  3 juni 2021

  Voor jou als woningeigenaar is het vaak lastig om te bepalen hoe je je woning het slimst kunt verduurzamen. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Welke subsidies zijn er? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met onafhankelijke en vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. Jouw woning en jouw wensen staan hierbij centraal.

 • Talkshow elektrische deelauto Bekijk details

  1 juni 2021

  De Kick-Off op 31 mei genoot grote belangstelling van omwonenden en geïnteresseerde bedrijven.

 • Ørsted kondigt bouw mega waterstoffabriek in Zeeland aan Bekijk details

  15 april 2021

  De Deense groene energiereus Ørsted wil in Zeeland een elektrolysefabriek met een vermogen van 1 Gigawatt bouwen. Daarmee kan de industrie in het havengebied van North Sea Port voor een vijfde deel draaien op groene waterstof. Ørsted heeft zijn plan voor één van de grootste duurzame waterstoffabrieken ter wereld eind maart 2021 bekendgemaakt.

Paginanavigatie