Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 21 - 30 (van 53)

 • Windpark op zee Borssele 1&2 helemaal klaar Bekijk details

  10 december 2020

  Ørsted heeft de bouw van windpark Borssele 1&2 afgerond. Het windpark heeft een geïnstalleerde capaciteit van 752MW. Daarmee is Borssele 1&2 het grootste windpark op zee van Nederland en het tweede grootste windpark van de wereld. Borssele 1&2 levert een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens. Borssele 1&2 is het eerste windpark op zee van Ørsted in Nederland. Ørsted heeft een documentaire gemaakt over het windpark. De documentaire is hier te...

 • Koudekerke energieneutraal gaat verder Bekijk details

  17 november 2020

  In een filmpje vertellen de inwoners van Koudekerke over het gerealiseerde zonnepark en de verdere plannen met deelauto's en collectieve inkoop van duurzame materialen en diensten.

 • Eerste elektrische bus in Zeeland Bekijk details

  6 oktober 2020

  Op vrijdag 9 oktober neemt ZB de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekenvervoer door de gehele provincie.

 • Energiestrategie voor kinderen Bekijk details

  6 oktober 2020

  In de zomer hebben ruim 35 scholen zich aangemeld voor een gastles over de Zeeuwse Energietransitie. De interesse vanuit de scholen is groot; scholen vanuit alle Zeeuwse gemeentes doen mee.

 • Wanneer is jouw gemeente energieneutraal? Bekijk details

  12 augustus 2020

  Alle Zeeuwse gemeenten hebben plannen gemaakt voor energiebesparing en het stoppen met fossiele energiebronnen. Wat gaan ze doen met de eigen gebouwen, installaties en vervoermiddelen van de gemeente?

 • Zeeland krijgt geld voor energie en duurzaamheid Bekijk details

  9 juli 2020

  De compensatie voor het niet doorgaan van de marinierskazerne in Vlissingen levert positieve impulsen voor duurzame energie op. Kennis, onderwijs, bereikbaarheid en innovatie zijn wezenlijke onderdelen van de compensatiemaatregelen van de rijksoverheid voor Zeeland.

 • Grootste zonneparken in Zeeland Bekijk details

  7 juli 2020

  In de gemeente Terneuzen liggen inmiddels een aantal zonneparken waar je u tegen zegt. Volgens Solar Magazine behoren 2 van deze parken, Zonnepark Hoek met 60 megawattpiek en Zonnepark Terneuzen Tractaatweg met 40,1 megawattpiek tot de top 10 van Nederland.

 • Sportaccommodatie van het jaar staat in Wolphaartsdijk Bekijk details

  12 maart 2020

  Reclameborden langs het voetbalveld die zonne-energie opvangen, verwarming en verlichting die pas aanspringen als de voetballers de kleedkamers binnenstormen en deelauto's. Voetbalvereniging Wolfaartsdijk is al jaren bezig met verduurzamen.

 • Elektriciteit uit water in Zeeland Bekijk details

  25 februari 2020

  De grootste kansen om ‘blauwe energie’ te winnen, liggen in Zeeland bij de Grevelingendam en de Philipsdam. Zogenoemde blauwe energie is elektriciteit die uit water kan worden gewonnen op plaatsen waar een zoute en zoete waterstroom elkaar ontmoeten.

 • Prefabhuurwoningen met warmtepomp Bekijk details

  28 november 2019

  Zeeuwse bouwers zijn ‘beretrots’ op prefabwoningen van ’t Vrije Woonblok in Yerseke, aldus kopt de PZC.

Paginanavigatie