Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 21 - 30 (van 61)

 • Debat over toekomst energie in Zeeland Bekijk details

  4 maart 2021

  Op woensdag 3 maart vond het Zeeuwse Energie Debat plaats. Kandidaten van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en de SP gingen hier in debat over energie.

 • Schouwen-Duiveland heeft € 300.000 gewonnen met plan voor sociale duurzame mobiliteit Bekijk details

  4 februari 2021

  Schouwen-Duiveland ontvangt ‘wildcard’ in landelijke Werkinnovatie Prijs van Start Foundation

 • Zonnepanelen leveren het meeste op in Zeeland Bekijk details

  7 januari 2021

  Zonnepanelen brengen in Zeeland het meeste op, dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Utrecht na een vergelijking tussen de verschillende regio's. Met name Vlissingen scoort op dat vlak goed. Nu was dat natuurlijk wel te verwachten, want Vlissingen heeft ook jaar na jaar de meeste zonuren van Nederland, maar volgens de onderzoekers speelt er meer. Zo heeft de verkoelende zeebries er ook iets mee te maken.

 • Windpark op zee Borssele 1&2 helemaal klaar Bekijk details

  10 december 2020

  Ørsted heeft de bouw van windpark Borssele 1&2 afgerond. Het windpark heeft een geïnstalleerde capaciteit van 752MW. Daarmee is Borssele 1&2 het grootste windpark op zee van Nederland en het tweede grootste windpark van de wereld. Borssele 1&2 levert een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens. Borssele 1&2 is het eerste windpark op zee van Ørsted in Nederland. Ørsted heeft een documentaire gemaakt over het windpark. De documentaire is hier te...

 • Koudekerke energieneutraal gaat verder Bekijk details

  17 november 2020

  In een filmpje vertellen de inwoners van Koudekerke over het gerealiseerde zonnepark en de verdere plannen met deelauto's en collectieve inkoop van duurzame materialen en diensten.

 • Eerste elektrische bus in Zeeland Bekijk details

  6 oktober 2020

  Op vrijdag 9 oktober neemt ZB de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekenvervoer door de gehele provincie.

 • Energiestrategie voor kinderen Bekijk details

  6 oktober 2020

  In de zomer hebben ruim 35 scholen zich aangemeld voor een gastles over de Zeeuwse Energietransitie. De interesse vanuit de scholen is groot; scholen vanuit alle Zeeuwse gemeentes doen mee.

 • Wanneer is jouw gemeente energieneutraal? Bekijk details

  12 augustus 2020

  Alle Zeeuwse gemeenten hebben plannen gemaakt voor energiebesparing en het stoppen met fossiele energiebronnen. Wat gaan ze doen met de eigen gebouwen, installaties en vervoermiddelen van de gemeente?

 • Zeeland krijgt geld voor energie en duurzaamheid Bekijk details

  9 juli 2020

  De compensatie voor het niet doorgaan van de marinierskazerne in Vlissingen levert positieve impulsen voor duurzame energie op. Kennis, onderwijs, bereikbaarheid en innovatie zijn wezenlijke onderdelen van de compensatiemaatregelen van de rijksoverheid voor Zeeland.

 • Grootste zonneparken in Zeeland Bekijk details

  7 juli 2020

  In de gemeente Terneuzen liggen inmiddels een aantal zonneparken waar je u tegen zegt. Volgens Solar Magazine behoren 2 van deze parken, Zonnepark Hoek met 60 megawattpiek en Zonnepark Terneuzen Tractaatweg met 40,1 megawattpiek tot de top 10 van Nederland.

Paginanavigatie