Elektrische deelauto's in Zeeland

Gepubliceerd op: 17 november 2022 16:00

Op diverse plaatsen in Zeeland zijn elektrische deelauto’s beschikbaar voor bedrijven én particulieren. Met verschillende partijen is afgelopen periode hard gewerkt aan de opstart van dit initiatief.

Autodelen in Middelburg

Het deelauto project in Middelburg is geïnitieerd door Stichting Duurzame Mobiliteit (SDMZ) en Gemeente Middelburg en is inmiddels overgenomen door OnzeAuto. OnzeAuto is op meerdere plekken in Zeeland actief met het uitrollen van deelauto’s.

(Foto van de auto met laadpaal aan de achterzijde van ZB Bibliotheek van Zeeland)

Igor Quik, programmamanager SDMZ:

Wij zijn al een tijd bezig met autodelen in Zeeland en hebben geleerd dat een belangrijke succesfactor het hebben van voldoende massa is. In de binnenstad van Middelburg zijn tal van particulieren en bedrijven die we kunnen ontzorgen met deelmobiliteit. Parkeren in de drukke binnenstad is soms lastig en het hebben van een (tweede) vergunning is vaak duur. Het kan daarom goedkoper zijn om je eigen auto de deur uit te doen en gebruik te maken van de deelauto’s.
 

Reportage over deelauto’s op Omroep Zeeland

Op 26 oktober heeft Omroep Zeeland een reportage uitgezonden over de deelauto’s in de Provincie. Een enthousiaste autodeler uit Middelburg wordt hierbij geïnterviewd. Je kunt het artikel lezen en een fragment terugkijken.

Hoe werkt het? Waar staan ze?

De eerste twee elektrische deelauto's staan vlak bij het station op de Kousteensedijk achter de Bibliotheek. Eén van de deelauto's kan van start dankzij commitment van ZB Bibliotheek van Zeeland. Zij hebben een zakelijk abonnement waarmee medewerkers zakelijke ritten kunnen rijden. Maar ook inwoners en bezoekers van Middelburg kunnen gebruik maken van deze auto's.

De deelauto’s zijn ook 24/7 beschikbaar voor particulieren en andere bedrijven. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van OnzeAuto. 

Online informatieavond

Woensdag 23 november
19:30-21:00 uur
Online webinar Samen Slim Rijden met de Elektrische Deelauto

Meer info en aanmelden voor online webinar

Meer informatie over deelauto's in Zeeland en aanmelden voor deelname op OnzeAuto.nl