Actueel in Zeeland

Ben je zelf bij een energie-initiatief betrokken? Dan nodigen we je van harte uit om dit te melden: redactie@energiezeeland.nl. Wie weet wordt jouw initiatief ook in het zonnetje gezet. 

Resultaat 51 - 60 (van 61)

 • Wereldwijd uniek project Bekijk details

  9 maart 2017

  Frietfabriek uit Kruiningen wisselt restwarmte uit met uienbedrijf

 • Winnaars Energy Battle 2017 Bekijk details

  3 februari 2017

  De winnende ideeën zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

 • Besparen op je energierekening? Bekijk details

  5 december 2016

  Wil je inzicht in het gas- en elektriciteitsgebruik in jouw huis? Heb je geen idee of je verbruik hoog, normaal of laag is? Wil je grip hebben op bovenstaande en geld en energie besparen?

 • Sloewarmte, naar een duurzame Zeeuwse haven Bekijk details

  2 november 2016

  In de haven van Vlissingen werken een aantal bedrijven samen om restwarmte opnieuw te benutten. De restwarmtekoppeling levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot. Op 21 oktober 2016 is Sloewarmte B.V. officieel geopend door Ben de Reu, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

 • Kapelle scoort hoog op lijst energiezuinige scholen Bekijk details

  13 juli 2016

  De nieuwe Multifunctionele Accommodatie Kapelle staat op de tweede plaats in de landelijke top 15 van energiezuinige scholen.

 • Informatieavond over energie en wonen Bekijk details

  5 juli 2016

  Op 4 juli was er in de ZB in Middelburg een energiemarkt en een informatieve bijeenkomst over geld en energie besparen. De presentaties zijn nu beschikbaar. Ongeveer honderd belangstellenden woonden deze activiteiten bij.

 • Minister roemt lef van RWS met ijswoningen Goes Bekijk details

  11 mei 2016

  “Innovatie moet je niet teveel reguleren, maar overlaten aan mensen met lef”, merkte minister Blok op toen hij maandag 25 april een bezoek bracht aan de ijsbufferwoningen in Goes-West.

 • Energie- en CO2 besparing door 'waterstofrotonde' Bekijk details

  18 maart 2016

  Waterstofgas dat vrijkomt in de kraker van Dow wordt in de toekomst uitgewisseld via een ondergronds gastransportnetwerk. Nu wordt het explosieve gas nog over de weg vervoerd.

 • Inspiratie voor duurzaam huis Bekijk details

  27 november 2015

  Tijdens het Energiecafé in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland presenteerden Ro & Ad architecten een inspirerende woning "The Good House" en vertelde één van de bewoners over de ervaringen met het huis.

 • Farm of the future Bekijk details

  27 november 2015

  De winnaars van de Energy Battle Zeeland 2015, leerlingen van het Calvijn College, hebben met een origineel idee voor het probleem van methaangas de wedstrijd gewonnen.

Paginanavigatie