Wetenschap & Techniek

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Leonard Mlodinow Stephen Hawking

  Over leven en werk van de Britse natuurkundige Stephen Hawking (1942-2018).

  Gedrukt boek

 • Dan Green Schatten uit de natuur

  Encyclopedie met overzicht van soorten gesteenten, mineralen en ertsen en ook fossielen en schelpen. Met o.a. kleine kleurenfoto's van elke steen enz. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

  Gedrukt boek

 • Martin Berendse, Paul Brood Historische atlas NL

  Geschiedenis van de vorming en afbakening van het Nederlandse grondgebied aan de hand van oude kaarten en afbeeldingen.

  Gedrukt boek

 • Adam Higginbotham Nacht in Tsjernobyl

  Beschrijving van de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl in 1986 en het verband daarvan met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991.

  Gedrukt boek

 • Bart Coenen Ik heb een vraag

  Hoe is een zonneauto opgebouwd? Waarom heeft de maan gaten? Hoeveel zout zit er in de zee? 159 verrassende vragen over de toekomst rond thema's als de aarde, techniek, kunst, wiskunde, gezondheid en economie worden beantwoord. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 16 jaar.

  Gedrukt boek

 • Yuval Noah Harari Homo Deus

  Beschouwing over nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die het leven van de mens steeds meer maakbaar maken.

  Gedrukt boek

 • Paul De Moor Het fietsboek

  Wist je dat de uitvinding van de fiets te maken had met een overvloed aan paardenpoep? En dat de eerste fiets niet eens pedalen had? Lees van alles over de fiets, zoals grappige feitjes, technische uitleg en over de geschiedenis. Met vlotte lijntekeningen in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Jan Pekelder Het taaldier mens

  Een tachtigtal korte opstellen over een groot aantal aspecten van de taalwetenschap in het algemeen en het Nederlands in het bijzonder.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Claudine Monteil Marie Curie en haar dochters

Over de levens en carrières van natuur- en scheikundige en tweevoudig Nobelprijswinnaar Marie Curie (1867-1934) en haar dochters, scheikundige Irène Joliot-Curie (1897-1956) en pianiste, schrijver en diplomaat Denise-Ève Curie Labouisse (1904-2007).

Bekijk dit boek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken