Kunst & Cultuur

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Sunny Jansen, Martin van Lokven Rivierenland

  Bloemlezing van verhalen rond de rivieren in Nederland, met aandacht voor o.a. de geschiedenis, watersnoden, dijken en watervervuiling.

  Gedrukt boek

 • Holly Becker, Joanna Copestick Restyle je huis

  Overzicht van ideeën om met oorspronkelijke elementen, weinig middelen en beperkt budget een eigen stempel te drukken op je woonruimte.

  Gedrukt boek

 • Martine Bijl Van dit en dat en van alles wat

  Bloemlezing van teksten die multitalent Martine Bijl (1948-2019) in de loop der jaren schreef: liedteksten, conferences, speeches, brieven, jeugdherinneringen, een novelle en een toneeltekst.

  Gedrukt boek

 • Hella de Jonge Hella en Freek de Jonge

  Publicatie bij de tentoonstelling 'Het volle leven' over Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum, met daarin de daar ten gehore gebrachte liederen alsmede afbeeldingen van de door hen of door het museum verzamelde kunstwerken.

  Gedrukt boek

 • Frida Kahlo Viva la Frida!

  Publicatie bij de tentoonstelling in het Drents Museum over het leven, het werk en de invloed van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo (1907-1954).

  Gedrukt boek

 • Charlotte Van den Broeck Waagstukken

  Het verhaal achter dertien gebouwen en levensbeschrijvingen van de dertien betrokken architecten, van wie verschillende zelfmoord pleegden.

  Gedrukt boek

 • Susie Hodge De kleine geschiedenis van de moderne kunst

  Kleine encyclopedie over de belangrijkste stromingen, werken, thema's en technieken in de moderne kunst vanaf het realisme (1830) tot 2016..

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Frits Spits Alles lijkt zoals het was

De bekende radiomaker haalt herinneringen op aan de hand van recente Nederlandstalige liedjes die veel voor hem betekenden in de periode na het overlijden van zijn vrouw in 2018.

Bekijk dit boek


Leen e-books, luisterboeken en tijdschriften

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je ook gratis e-books en tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek, de online variant van je eigen vertrouwde bieb. Lees en luister op je laptop, pc, telefoon of e-reader!

Ontdek meer

E-books


Luisterboeken