Nieuwe boeken

Vrijheid

In mei vieren we onze vrijheid. Maar wat is vrijheid eigenlijk? Dat kan voor iedereen verschillend zijn.

Naar de leestips

Boekentips van onze redactie

 • Frits van Oostrom Nobel streven

  Het levensverhaal van een bijzondere edelman biedt een verrassend en volledig tijdsbeeld van de Lage Landen rond 1400.

  Gedrukt boek

 • Caroline de Gruyter Beter wordt het niet

  Journalistieke vergelijking tijdens een reis door de Europese Unie met het Habsburgse rijk zoals dat tot aan de Eerste Wereldoorlog bestond.

  Gedrukt boek

 • Remieg Aerts Thorbecke wil het

  Levensbeschrijving van de Nederlandse liberale staatsman (1798-1870), befaamd om de Grondwet van 1848 waarin de ministeriële verantwoordelijkheid en rechtstreekse verkiezingen werden vastgelegd.

  Gedrukt boek

 • Simon Sebag Montefiore Jeruzalem

  Geschiedenis van Jeruzalem als stad van zowel politieke als religieuze betekenis, tot aan de tegenwoordige tijd.

  Gedrukt boek

 • Timothy Snyder Bloedlanden

  Historisch onderzoek naar de massamoorden door totalitaire regimes tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de periode vlak daarvoor.

  Gedrukt boek

 • Katja Happe Veel valse hoop

  "Auteur vertelt de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen vanuit Nederlands oogpunt, de geschiedenis wordt ook bezien vanuit internationaal perspectief. Ook wordt er gedetailleerd aandacht besteed aan specifieke maatregelen voor Nederland van de nazitop in Berlijn en de op Nederland gerichte acties...

  Gedrukt boek

 • Carolijn Visser Selma

  Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.

  Gedrukt boek

 • Michael Pye Antwerpen

  Geschiedenis van Antwerpen in de zestiende eeuw, toen de stad in commercieel en artistiek opzicht een bloeiperiode doormaakte.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Frank Westerman De graanrepubliek

Een geschiedenis van de modernisering van het Groninger boerenland in de 20e eeuw. Verteld vanuit de rijke herenboer, de landarbeider en politicus Sicco Mansholt. Wat voor invloed heeft beleid op de landbouw?

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken