Fantasy & Science Fiction

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Ursula Visser Drakenhart

  De jonge Mara wordt geïnfecteerd door het bloed van een draak, wordt vervloekt en krijgt te maken met talrijke vijanden.

  Gedrukt boek

 • Holly Black De wrede prins

  Jude (17, ik-persoon) is tien jaar geleden, na de moord op haar ouders, met haar zusjes meegenomen naar elfenland Elfhame. Omdat zij geen magie hebben, worden ze gediscrimineerd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, maar toch laat hij Jude niet koud. Dan wordt Jude door de broer van de prins ingeschakeld als spion. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tais Teng, Jaap Boekestein Maansikkels tellen

  Vijf sciencefictionverhalen. Met illustraties in grijstinten.

  Gedrukt boek

 • Suzanne Collins De hongerspelen

  Katniss Everdeen (16, ik-figuur) springt in de bres voor haar jongere zusje wanneer deze wordt uitgeloot voor de jaarlijkse Hongerspelen. Tijdens de Hongerspelen moeten 24 kinderen op leven en dood strijden in een arena. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sarah J. Maas Het mes van de sluipmoordenaar

  Celaena (17) krijgt als sluipmoordenaar gevaarlijke opdrachten, die haar naar verre eilanden en afgelegen woestijnen voeren. Ze vecht tegen tirannieke heersers en tracht slaven te bevrijden. Dit druist echter in tegen het beleid van de baas van het Sluipmoordenaarsgilde. En op verraad staat de allerhoogste straf. Vanaf ca. 16 jaar.

  Gedrukt boek


Gareth Brown Het boek der deuren

Een New Yorkse boekverkoper komt in het bezit van een magisch boek dat van elke deur een portaal maakt naar een plek naar keuze. Maar ze weet niet dat er meer magische boeken zijn en dat een groot kwaad op pad is om ze allemaal te bemachtigen...

Bekijk dit boek


Leen e-books, luisterboeken en tijdschriften

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je ook gratis e-books en tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek, de online variant van je eigen vertrouwde bieb. Lees en luister op je laptop, pc, telefoon of e-reader!

Ontdek meer

E-books


Luisterboeken