Zoekresultaten
Resultaat 301 - 320 (van 1473)
Subsidie voor energiemaatregelen in je huis
In 2019 zijn er weer nieuwe kansen op subsidie voor duurzame energie in je huis. Check welke mogelijkheden er zijn in jouw gemeente.
Nieuwsbericht - 28-01-2019
Talkshow elektrische deelauto
De Kick-Off op 31 mei genoot grote belangstelling van omwonenden en geïnteresseerde bedrijven.
Nieuwsbericht - 01-06-2021
Veel belangstelling Zonnepark Koudekerke
Inwoners van Koudekerke en Dishoek hebben in grote getale ingeschreven op deelname aan het Zonnepark in hun gemeente. Dit zonnepark is gesitueerd op een voormalige vuilstortplaats door lokale coöperaties.
Nieuwsbericht - 04-06-2019
Verduurzaam je woning met Energiek Zeeland
Voor jou als woningeigenaar is het vaak lastig om te bepalen hoe je je woning het slimst kunt verduurzamen. Wat is er allemaal mogelijk? In welke volgorde en door welke partijen kun je de maatregelen het beste laten uitvoeren? Welke subsidies zijn er? Energiek Zeeland helpt woningeigenaren hierbij. Met onafhankelijke en vrijwillige Zeeuwse woningambassadeurs en met Zeeuwse aannemers en installateurs. Jouw woning en jouw wensen staan hierbij centraal.
Nieuwsbericht - 03-06-2021
Verwarming via rioolwarmte in Goes
Gemeente Goes, RWS, partner in wonen en Marsaki in Goes zijn 23 april gestart met het laten aanleggen van buizen voor riothermie.
Nieuwsbericht - 24-04-2018
Warmtepomp
Op donderdag 25 mei 2023 hebben ZB en Zeeuwind een Meet Up rondom de warmtepomp georganiseerd. Heb je dit gemist of wil je de opname nog eens terugkijken? Dat kan. Bovendien is er een dossier over de warmtepomp toegevoegd aan EnergieZeeland.nl.
Nieuwsbericht - 26-05-2023
Waterschappen op weg klimaatambities waar te maken
De waterschappen zijn flink op weg om de klimaatambities in 2020 te halen. De waterschappen laten in de klimaatmonitor 2016 zien dat zij een koploper en partner zijn in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten. In de Klimaatmonitor staat hoe de waterschappen presteren op het gebied van energiebesparing, het opwekken van duurzame energie en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.
Nieuwsbericht - 31-03-2017
Windpark op zee Borssele 1&2 helemaal klaar
Ørsted heeft de bouw van windpark Borssele 1&2 afgerond. Het windpark heeft een geïnstalleerde capaciteit van 752MW. Daarmee is Borssele 1&2 het grootste windpark op zee van Nederland en het tweede grootste windpark van de wereld. Borssele 1&2 levert een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens. Borssele 1&2 is het eerste windpark op zee van Ørsted in Nederland.
Nieuwsbericht - 10-12-2020
Winnaars Energy Battle Zeeland 2019
Het was een spannende battle voor de finalisten van Pontes Pieter Zeeman uit Zierikzee en Nehalennia uit Middelburg.
Nieuwsbericht - 21-02-2019
Winnaars Energy Battle Zeeland 2022
Het team van Pontes het Goese Lyceum heeft de eerste prijs van de vakjury gewonnen bij de Finale van de Energy Battle. Op 24 maart presenteerden zij hun originele idee: Mossel Scrub.
Nieuwsbericht - 31-03-2022
Zeeland krijg praktijklaboratorium voor duurzame waterstof
Er komt een praktijklab duurzame waterstof in de provincie Zeeland. Scalda- en HZ-studenten en mensen, die zich willen bij- of omscholen, krijgen in het lab les over duurzame waterstof. Ook krijgt het een spilfunctie in het Zeeuwse onderzoek naar deze groene energiedrager.
Nieuwsbericht - 24-11-2022
Zeeland krijgt geld voor energie en duurzaamheid
De compensatie voor het niet doorgaan van de marinierskazerne in Vlissingen levert positieve impulsen voor duurzame energie op. Kennis, onderwijs, bereikbaarheid en innovatie zijn wezenlijke onderdelen van de compensatiemaatregelen van de rijksoverheid voor Zeeland.
Nieuwsbericht - 09-07-2020
Zeeland scoort goed met duurzame energie
Inmiddels hebben we 73% van onze Zeeuwse doelstelling gehaald door de opwek van wind- en zonne-energie op daken en op land.
Nieuwsbericht - 06-07-2023
Zonnepanelen leveren het meeste op in Zeeland
Zonnepanelen brengen in Zeeland het meeste op, dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Utrecht na een vergelijking tussen de verschillende regio's. Met name Vlissingen scoort op dat vlak goed. Nu was dat natuurlijk wel te verwachten, want Vlissingen heeft ook jaar na jaar de meeste zonuren van Nederland, maar volgens de onderzoekers speelt er meer. Zo heeft de verkoelende zeebries er ook iets mee te maken.
Nieuwsbericht - 07-01-2021
Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp wordt gecombineerd met je cv-ketel. De hybyde warmtepomp gebruikt elektriciteit en maakt vaak gebruik van energie uit de buitenlucht. Het is daarom een energiezuinig apparaat. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het buiten erg koud is of je huis snel moet worden opgewarmd. De cv-ketel zorgt ook voor het warme water. Je kunt de warmtepomp aansluiten op de cv-ketel die je nu hebt, of tegelijk met een nieuwe ketel laten installeren....
Meet Up Warmtepomp - Zeeuwind en ZB
Op donderdag 25 mei 2023 hebben ZB en Zeeuwind een Meet Up rondom de warmtepomp georganiseerd. Heb je dit gemist of wil je de opname nog eens terugkijken? Dat kan.
Subsidie voor de warmtepomp
Je ontvangt in 2023 minimaal € 500 subsidie voor een warmtepomp, afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest.
Energie
Digitale etalage energie, www.energiezeeland.nl. Een website over energie en duurzaamheid met thema's zoals: waterstof, wonen zonder aardgas, zonne-energie, afval en recycling, energiebronnen, verkeer en vervoer, klimaat, etc. Daarnaast specifieke informatie over energie in de provincie Zeeland.
Hoe maak je (als organisator) je festival duurzaam?
Allereerst ga je na wat de festival “voetafdruk” is van dit moment. Dat wordt ook wel een nulmeting genoemd. Daarin bereken je wat de CO2 uitstoot is die wordt veroorzaakt door onder andere eten, drinken, vervoer, energie, papier en afval. Daarna ga je kijken wat op welke punten er verbetering mogelijk is. Een checklist om alle mogelijke maatregelen te inventariseren is daarbij een handig hulpmiddel.
Wat kun jij als bezoeker bijdragen?
Ga je naar een festival gebruik de fiets, openbaar vervoer, of ga carpoolen, bijvoorbeeld door contact te zoeken met bezoekers o.a. via Blablacar. Bij De Kleine Aarde hebben ze een mobiliteitsvoetafdruk waar je de impact van je verkeersgedrag kunt meten.