Winnaars Energy Battle Zeeland 2019

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 11:36

Het was een spannende battle voor de finalisten van Pontes Pieter Zeeman uit Zierikzee en Nehalennia uit Middelburg.

Heel Zeeland zonder aardgas. Hoe doe je dat?

Energie Zeeland organiseert de Energy Battle, met als doel bij de jeugd via scholen voor voortgezet onderwijs haalbare ideeën voor energiebesparing en duurzame energie te genereren. De studententeams presenteerden in de finale hun ideeën aan publiek, ouders, medeleerlingen, een jongerenjury van Scalda- en HZ-studenten en een deskundige vakjury van de partners van Energie Zeeland, bestaande uit vertegenwoordigers van Delta Comfort, Provincie Zeeland, Zeeuwind, ZMf en ZB. Op de foto zie je de juryleden op de eerste rij.

Team Pieter Zeeman wint eerste prijs Jongerenjury

Het Greenteam uit 2 vwo van Pieter Zeeman uit Zierikzee vertelde: 'Ons idee is een samenvoeging van meerdere bestaande ideeën, dat bestaat uit tripleglas, een warmtepomp, een mengeling van isolatie, zonnepanelen en een thuisbatterij'. 

Bekijk de presentatie van het Greenteam

Team Nehalennia wint eerste prijs Vakjury

Sjaak Vogel van de vakjury prees het team uit 3 havo van Nehalennia uit Middelburg bestaande uit Chris, Hafsa, Danique en Isan met hun presentatie en hun ideeën. 

Bekijk de presentatie Heel Zeeland zonder aardgas

Alle finalisten

Nadat de eerste prijswinnaars bekend waren gemaakt mochten alle finalisten een prijs uitkiezen. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Delta Comfort en ZB.