Verkeer en vervoer

Mobilteit in de toekomst

Met lopen of fietsen gebruik je energie van jezelf. Duurzamer kan niet. 
Bij transport van mensen en materialen komt CO2 vrij. CO2 is één van de veroorzakers van de opwarming van de aarde. In Nederland wordt het steeds drukker op de weg. 
Scooters, brommers, auto’s en vliegtuigen hebben brandstof of elektriciteit nodig. Wat is schoon en zuinig? Hoe kun je besparen op brandstof als je toch de auto nodig hebt?

Hieronder tref je een aantal interessante artikelen en tips hierover aan.

Materialen behorende bij "Verkeer en vervoer"

 • Welke vervoermiddelen kiezen we? Bekijk details

  Al een aantal jaren is de hoeveelheid fietsen die we in Nederland hebben stabiel. Wel komen er elk jaar meer gemotoriseerde voertuigen zoals scooters en auto’s bij. Waarom zou je schoner vervoer kiezen? Wat is jouw mobiliteitsvoetafdruk?

 • Brommer, scooter of een (elektrische) fiets Bekijk details

  Fietsen is een gezond en goedkoop alternatief voor de auto. Voor korte stukjes - een boodschap of naar school of werk in de buurt gaan - is het ook een veel eenvoudiger en sneller vervoermiddel. Bij langere tochten en bij harde wind is de elektrische fiets met trapondersteuning een aanrader. In Nederland zijn er naar schatting 22,8 miljoen fietsen. (Bron: BOVAG-RAI, GFK).

 • Autorijden Bekijk details

  “Het Nieuwe Rijden”, dat is de manier om geld en brandstof te sparen. Door je rijstijl aan te passen aan de techniek van een moderne auto, valt er zo'n tien procent brandstof te besparen. Verder verlaagt zuinig rijden de onderhoudskosten doordat de auto-onderdelen minder slijten.

 • Alternatieven voor de eigen auto? Bekijk details

  Openbaar vervoer is soms een prima alternatief voor de auto. Met trein, tram en bus kun je nagenoeg overal komen. In o.a. Den Bosch en op Schiphol zijn elektrische bussen in gebruik genomen. Andere alternatieven voor de eigen auto zijn carpoolen, een auto huren, lid worden van een organisatie die deelauto’s en buurtauto’s aanbieden. Welke initiatieven zijn er in Zeeland met autodelen?