MVOprijs

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat het om gelijkwaardige aandacht voor ecologische (planet), economische (profit) en maatschappelijke (people) aspecten in de bedrijfsvoering. Maatscghappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid gaan uitstekend samen met financieel voordeel. Sterker nog, sociale winst en milieuwinst leveren niet zelden ook economische winst op. (zie verder bij Wat is MVO?)

ZB stimuleert MVO. Dat doet ZB bijvoorbeeld door het organiseren van de MVOprijs. In 2020 staat de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen op de agenda.

Wat is de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen?

In opdracht van de gemeenten Hulst, Terneuzen, Sluis en de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen organiseert ZB de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen. De MVOprijs beloont de meest vooruitstrevende Zeeuws-Vlaamse ondernemer voor de voortrekkersrol die hij/zij daarin speelt, en zet andere vooruitstrevende ondernemers in het zonnetje.

De MVOprijs is een prijs voor ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Via deze prijs komen deze ondernemingen beter in beeld. Ook kunnen zij andere bedrijven inspireren. De winnaar van de MVOprijs ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door een kunstenaar. Verder krijgt de winnaar volop regionale publiciteit. √Čn het winnende bedrijf mag zich de komende twee jaar De Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Zeeuws-Vlaanderen noemen.

Bekijk wat het de Ketchupfabriek heeft gebracht na het winnen van de eerste editie in 2018.

Verloop wedstrijd
Vanaf 4 mei tot en met 21 juni 2020 kunnen ondernemers zich aanmelden via deze site. Een jury zal een eerste selectie maken van alle aanmeldingen tot een shortlist van zes genomineerden. Vervolgens mag het publiek vanaf 7 juli zijn voorkeur uitspreken via een publieksstemming. Deze sluit op 20 september 24:00 uur. Er blijven dan drie genomineerden over: de top drie van bedrijven met de meeste publieksstemmen. De jury brengt een bedrijfsbezoek aan deze drie bedrijven en kiest daaruit een winnaar. De uitreiking van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats tijdens de Contacta in Goes op dinsdag 3 november, locatie Zeeuws-Vlaams Paviljoen. Zodra er meer details bekend zijn, staan deze bij Prijsuitreiking.
De zes genomineerden en de drie finalisten worden in het zonnetje gezet op deze website.
 

Partners