MVOprijs

Vanwege de coronacrisis is het organiseren van de MVOprijs 2020 verschoven naar 2021.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat het om gelijkwaardige aandacht voor ecologische (planet), economische (profit) en maatschappelijke (people) aspecten in de bedrijfsvoering. Maatscghappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid gaan uitstekend samen met financieel voordeel. Sterker nog, sociale winst en milieuwinst leveren niet zelden ook economische winst op. (zie verder bij Wat is MVO?)

ZB stimuleert MVO. Dat doet ZB bijvoorbeeld door het organiseren van de MVOprijs. In 2020 stond de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen op de agenda.

Wat is de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen?

In opdracht van de gemeenten Hulst, Terneuzen, Sluis en de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen organiseert ZB de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen. De MVOprijs beloont de meest vooruitstrevende Zeeuws-Vlaamse ondernemer voor de voortrekkersrol die hij/zij daarin speelt, en zet andere vooruitstrevende ondernemers in het zonnetje.

De MVOprijs is een prijs voor ondernemers in Zeeuws-Vlaanderen die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Via deze prijs komen deze ondernemingen beter in beeld. Ook kunnen zij andere bedrijven inspireren. De winnaar van de MVOprijs ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door een kunstenaar. Verder krijgt de winnaar volop regionale publiciteit. √Čn het winnende bedrijf mag zich de komende twee jaar De Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Zeeuws-Vlaanderen noemen.

Bekijk wat het de Ketchupfabriek heeft gebracht na het winnen van de eerste editie in 2018.

Partners