MVOprijs

PureBlue Water BV Water (Kapellebrug) is de winnaar van de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen. Eigenaar Angelo de Mul ontving de MVO-award uit handen van Caro Dehulsters, directeur MKB Zuidwest Nederland van de Rabobank, tijdens de bijeenkomst in CO3 Campus in Terneuzen.

Bekijk hier de prijsuitreiking!

Over de winnaar
PureBlue Water heeft een unieke zuiveringsmethode -met een zeer lage energiebehoefte- voor het verwijderen van medicijnresten uit gebruikt water. Om water oneindig te hergebruiken moeten we het schoon houden. Heel erg relevant in Zeeland, omdat hier geen zoetwaterbronnen voorhanden zijn en een methode met veel potentie voor toepassingen over de gehele wereld. PureBlue Water mag zich de komende twee jaar de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemer van Zeeuws-Vlaanderen noemen.

social handprint

Certificaat
Naast een oorkonde ontvingen de drie finalisten – naast de winnaar zijn dat ’t Zusje Terneuzen en ZJÍ Sea Wellness (Breskens) - en de andere genomineerden een Social Handprint van hun bedrijf.

Dit is een visueel certificaat waarin je in één oogopslag de prestaties van de ondernemer ziet, gericht op de zeventien Ontwikkelingsdoelen van de VN (de zogenaamde SDG’s).

Klik op het certificaat om het te vergroten.

MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen 2021

Sinds 21 juni konden ondernemingen in Zeeuws-Vlaanderen inschrijven voor de tweede editie van de: MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen!

Wat is MVO?
MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, gaat over de winnende combinatie van:

  • een mooie samenleving
  • een schone aarde 
  • en een duurzame welvaart 

Deze drie punten vallen samen in de 17 ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. Meld je je aan voor de MVOprijs, dan ga je scoren op deze 17 doelen. Bekijk daarom dit filmpje (duur 2 minuten).
Lees hier meer over MVO. 

Wie kan er meedoen?

De MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen wordt toegekend aan een ondernemer die:

  • is gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen
  • die in de afgelopen jaren een aansprekende MVOprestatie heeft verricht
  • met een duidelijke uitstraling binnen of buiten Zeeuws-Vlaanderen.

Voorwaarden en beoordeling

Kom meer te weten over MVO en SDG

Inmiddels groeit de aandacht voor de Sustainable Development Goals (SDG’s), dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het is een agenda voor ons allemaal: overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk organisaties. Sustainable Development Goals, of te wel de ontwikkelingsdoelen, geformuleerd door de VN.

Ben je benieuwd hoe de verbinding wordt gelegd tussen de SDG's en MVO. Bekijk het filmpje.

Social handprint voor winnaars

social handprint


Na sluiting van de aanmeldfase in september, selecteert de jury de zes beste bedrijven. Deze zes bedrijven krijgen een visueel certificaat (social handprint) waarin je in één oogopslag de prestaties van de ondernemer op de 17 ontwikkelingsdoelen (SDG’s) ziet. De social handprint kan worden ingezet voor PR-doeleinden van het bedrijf, b.v. via website en social media.

Winnaar 2018: De Ketchupfabriek uit Graauw

Lees op deze pagina wat het De Ketchupfabriek heeft gebracht na het winnen van de eerste editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen.

Twintig bedrijven deden mee in 2018!

ZB organiseert in opdracht van de gemeenten Hulst, Terneuzen, Sluis en de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen.

Prijzen MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen 2021

De winnaar ontvangt een trofee, regionale publiciteit en mag zich de komende twee jaar De Beste Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming van Zeeuws-Vlaanderen noemen.

Initiatiefnemers MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen