ZJÍ Sea Wellness

Wij hebben een jong en ambitieus bedrijf met als doel mensen te laten genieten en ontspannen van onze gezonde en natuurlijke producten. Met een ontspannen mind staat tenslotte iedereen beter in het leven.

— Carla van de Vijver en Caroline Buijsse, eigenaren

ZJÍ Sea Wellness


ZJÍ, West Zeeuws-Vlaams voor ‘zee’, is een bedrijf dat een zuivere(nde) lijn van cosmetica produceert. Het merk maakt producten van hoogwaardige kwaliteit dat hecht aan een zee zonder afval.

De vrouwelijke ondernemers voeren het bedrijf vanuit een duurzame visie . Waar mogelijk zijn grondstoffen gerecycled en op zijn minst natuurlijk, recyclebaar of herbruikbaar. Daarnaast stimuleren zij de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die gerecyclede keramische potten en flessen maken.

Uitgelicht SDG 12
Het werven, gebruik en afvoeren na gebruik van de producten heeft geen nadelige gevolgen voor het milieu. ZJÍ hergebruikt producten als verpakking en gebruiksartikel (bijvoorbeeld oude visnetten als verpakking en een oesterschelp als schepje). Zo kan zeewier na gebruik ook als compost in de tuin worden gebruikt. Dat draagt weer bij aan een duurzaam ecosysteem.