VPRO Tegenlicht Future stories

Naar alle livestreams en meet-ups

Tegenlicht Future stories in het kort

Future Stories is een interactieve talkshow waarin een bekende presentator met bovenbouwklassen uit het hele land praat over een uitzending van Tegenlicht. Dit gebeurt met (jonge) kenners als gasten in de ZB Bibliotheek van Zeeland. Jongeren kunnen live vanuit de klas meekijken, reageren op stellingen en vragen stellen aan de gasten. Via de videowall worden zes scholen gestreamd, die live vragen kunnen stellen en reageren op de stellingen van de presentator.

Hoe werkt het?

De presentator praat met een aantal gasten en staat ook in direct contact met zes klassen, via een groot scherm. Deze klassen hebben de aflevering al eerder gekeken en hebben elk een vraag voorbereid. Deze vraag mogen ze in de Meet Up stellen. Alle andere klassen in Nederland kunnen de livestream gewoon kijken, bijvoorbeeld via hun digibord. Tijdens het kijken kan een leerkracht via WhatsApp een vraag insturen, enkele daarvan worden in de Meet Up behandeld.

Ook meedoen met je klas?

Wil jouw klas in beeld tijdens de Future Stories livestream? Geef je dan snel op! Zijn de zes plaatsen op het grote scherm gereserveerd, dan noteren we jouw groep op de reservelijst. Live meekijken vanuit huis of je klas kan altijd via deze pagina. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Meld je klas aan voor Future stories