Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken šŸ“š

#BookTok

Volg jij #BookTok of #BoekTok al? Op TikTok staan de leukste filmpjes met tips van boekenliefhebbers over de hele wereld. Op de begane grond in de ZB Middelburg staat nu een kast vol met deze #BookTok boeken. Je leent ze gratis met je Biebpas.

Naar de catalogus


Digitaal lezen šŸ“± šŸŽ§

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Digitale bronnen

Digitale bronnen

ZB biedt ook toegang tot digitale informatie over boeken en schrijvers, actuele onderwerpen en jeugdencyclopedieĆ«n. Deze bronnen zijn te raadplegen in de Bibliotheek. Ben je lid van een Bibliotheek? Dan kun je deze informatie ook thuis of elders gebruiken.

Digitale bronnen voor Jeugd & Jongeren

Bibliotheek Passend Lezen

Passend lezen

Speciaal voor kinderen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Met gratis gesproken boeken, via streaming. Ontdek snel de mooiste, gekste en spannendste verhalen.

 

Ga naar Passend Lezen

  • Bijtanken in ons LeescafĆ©

    Een cappuccino, kop thee of lekker stuk gebak. Het LeescafĆ© is de plek om weer even bij te tanken. 

  • Gratis wifi in de ZB

    Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Al onze bibliotheken hebben werkplekken waar je gebruik kunt maken van draadloos internet.