Schrijfproject De Schrijfvijver

Over de Schrijfvijver

De Zeeuws-Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom en de ZB zijn op zoek naar jong schrijftalent in Zeeland voor een heuse ‘kweekvijver’. We willen Zeeuws talent ontdekken, ontwikkelen en het schrijven in het algemeen stimuleren zodat het aanbod Zeeuwse schrijvers in de toekomst groeit.

We richten ons op leerlingen vanaf het 4e leerjaar voortgezet onderwijs in de breedste vorm. Ook 1e jaars Scaldaleerlingen zijn van harte welkom. Er kan zowel in het Nederlands als Engels geschreven worden.

Bekijk de flyer

Lees meer over het project

Jan Vantoortelboom

Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist voor de PZC en docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam en het online schrijfplatform Editio. Ook is hij eigenaar van Schrijfvrijer, het bedrijf dat hij begin 2021 oprichtte, en geeft hij in zijn schrijfhuis in de Zeeuwse polders masterclasses fictie schrijven.

Columns uit de PZC over dit project

Naar de website schrijfvrijer.nl

Inschrijven

Op 26 januari 2022 zijn we gestart met een groep van 26 deelnemers van Nehalennia, Calvijn College, Pontes Goese Lyceum, OdyZee, Scheldemond en Scalda. Na een online kennismaking met Jan Vantoortelboom en Jeanine Naerebout zijn de deelnemers nu bezig met de eerste schrijfopdracht.

Start nieuwe groepen: na de meivakantie, zomervakantie en kerstvakantie. De inschrijfmogelijkheid blijft open, dus je kunt ook nu al aanhaken.

Voor meer informatie over deelname kun je terecht bij Jeanine Naerebout.