VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland

Meet Ups

In het land zijn inmiddels 37 Meet Up locaties. Sinds 2015 organiseert ZB de Tegenlicht Meet Ups in Zeeland. In juli 2020 zijn we begonnen de Meet Ups online te houden. Hiermee kunnen nog meer mensen kijken naar de livestream en chatten met gasten.

Onderwerpen en gasten

De onderwerpen liggen qua thema erg uiteen: van waterstofrevolutie tot LHBT-problematiek, van robotisering tot vluchtelingencrisis. Bij iedere Meet Up zijn gastsprekers aanwezig die een korte pitch geven met hun eigen invalshoek op het onderwerp en het gesprek met de zaal aan gaan. Regelmatig hebben we landelijk bekende gasten, zoals Thomas Rau, Tinkebell, Wierd Duk en Jan Rotmans.

Kom en praat mee!

Kom en praat mee. De toegang tot de Meet Up is altijd gratis!

Wel graag aanmelden via Sema Erden

Contactpersoon: Pascal Elegeert
 

Tegenlicht Meet Up Zeeland - 15 september 2020

Op 15 september was de tweede online Tegenlicht Meet Up Zeeland live vanuit de ZB. Het onderwerp van deze Meet Up was ‘Het Nieuwe Normaal’, naar aanleiding van de Tegenlichtuitzending ‘The Bigger Picture’ met speciale gast: Jo Caudron. Hij presenteerde in de Meet Up zijn toekomstvisie voor het jaar 2030 met zijn boek ‘De wereld is rond’, managementboek van het jaar 2020.

Op Volle Retouren - 1 december

Tijdens deze Meet Up op 1 december 2020 was het onderwerp 'Op volle retouren'. Wat zijn de schaduwkanten van online shoppen en wat gebeurt er nu bij een afdeling 'retouren'.

Gasten waren filmmaker Fleur Amesz over haar documentaire 'Op Volle Retouren' waarin zij de onthutsende wereld laat zien van retourzendingen.

En journalist Wyke Potjer. Zij schreef het boek 'HetKanWel' een boek over duurzamer leven. Kunnen we van onze shoppingverslaving af? Wat zijn de alternatieven? Hoe kan het wel?