Spannende Energy Battle

28 februari 2018: Energy Battle Zeeland

Het was een spannende battle voor de VMBO-leerlingen van Pontes Het Goese Lyceum, Locatie Bergweg, de HAVO-leerlingen van Pontes Pieter Zeeman uit Zierikzee en de VWO-leerlingen van Pontes Het Goese Lyceum, Locatie Oranjeweg. 

Op de foto de 1e prijswinnaars van de vakjury.

Winnaars jongerenjury

De jongerenjury koos als winnaars het team Roos en Merel van het Goese Lyceum, locatie Bergweg met hun idee om het hockeyveld en de atletiekbaan energie op te laten wekken door de bewegingen van de sporters. Zij kregen een activitytracker.

Winnaars vakjury

De onafhankelijk jury van deskundigen bestaande uit vertegenwoordigers van Provincie Zeeland, Delta Comfort, ZMf en ZB beoordeelde de inzendingen als volgt:

1e prijs: De Dyoxietjes: Niels, Luuk en Elham van Pieter Zeeman uit Zierikzee met een plan voor een aardgasvrij huis.

2e prijs en 3e prijs

2e prijs: De Waterratten: Tim, Merel, Nicolau, Bram, Anika en Annet van het Goese Lyceum, Locatie Oranjeweg met een idee voor het gebruiken van zeewater of regenwater voor het doorspoelen van het toilet.

3e prijs: Roos en Merel van het Goese Lyceum, locatie Bergweg met hun idee om het hockeyveld en de atletiekbaan energie op te laten wekken door de bewegingen van de sporters.

De prijzen en de organisatie

4e prijs: Sjors, Christy, Django en Joël van het Goese Lyceum, locatie Bergweg met hun idee om mensen meer bewust te maken van de noodzaak om gasloos te wonen.

De winnaars van de prijzen konden zelf kiezen uit allerlei prijzen die beschikbaar werden gesteld door DELTA Comfort:
een remote control (op afstand schakelen van verlichting e.d.), een energiekostenmeter, een geheugenstick in model Zeeuwse knop, een Dopper waterfles of een nachtlampje met Led.

De organisatie was voor de vijfde keer in handen van de Digitale Etalage Energie, een samenwerkingsverband van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZMf en de Provincie Zeeland.

Wat en voor wie?

De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen van voortgezet speciaal onderwijs en regulier vmbo, mavo, havo, vwo en technasium met als doel originele ideeën voor energiebesparing en duurzame energie te generen en te belonen. Met andere woorden: hoe maak je jouw straat, school, vereniging, wijk of dorp duurzamer zonder aardgas. 
De scholen hadden zelf teams geselecteerd voor de finale. Dit jaar bestonden de deelnemende teams uit tweede klassers.

Op de foto de leden van de jongerenjury, bestaande uit studenten van HZ en een studente van een MBO opleiding milieu inspectie.

Foto's van de Energy Battle (in een album op Facebook)

Energy Battle op Omroep Zeeland

Omroep Zeeland was erbij en heeft op de website verslag gedaan:

Terug

  • Finale Energy Battle 2022 Bekijk details

    Energiebesparing, duurzame energie en hergebruik van grondstoffen. Meer dan vierhonderd leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zeeland hebben zich er in verdiept. Er kwamen zeer gevarieerde duurzame en soms ook haalbare ideeën uit. Een scrubcrème van mosselschelpen, een circulaire stacaravan met duurzame energie opwek, afvalwater zuiveren in de school en nog veel meer.

  • Energy Battle 2022-2023 Bekijk details

    Met de Kick-off op maandag 31 oktober start de 8e editie van de Energy Battle voor alle VO en MBO scholen in Zeeland.

  • Finale Energy Battle 2023 Bekijk details

    Op maandagavond 13 februari 2023 heeft een viertal leerlingen uit HAVO 3 van het Goese Lyceum in de ZB tijdens een zinderende finale de Energy Battle gewonnen, dé wedstrijd voor duurzaamheid, energie en klimaat voor het voortgezet onderwijs in Zeeland.