Nieuwsoverzicht

Landelijk nieuws over energie

Resultaat 1 - 10 (van 32)

 • Waterstofkaart van Nederland Bekijk details

  6 juni 2023

  Een aantal Nederlandse bedrijven zijn samen met de overheid bezig onder de noemer Missie H2 om Nederland Waterstofland 2030 te realiseren.

 • Waterstofproductie op zee boven Groningen Bekijk details

  30 maart 2023

  In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden plant Nederland de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Het windpark is goed voor circa 500 Megawatt elektrolysecapaciteit en moet rond 2031 operationeel zijn.

 • Hoe gaat mijn wijk van het aardgas af? Bekijk details

  2 maart 2023

  Het klinkt nog ver weg maar in 2050 gaan alle woningen in Nederland van het aardgas af. Dat betekent dat wij onze woning op een andere (duurzame) manier gaan verwarmen. Dus niet meer via je CV-ketel die op gas werkt. Op korte termijn kan je al voor belangrijke keuzes komen te staan, bijvoorbeeld wanneer je CV-ketel aan vervanging toe is of als je jouw woning gaat verduurzamen. Hiervoor is het belangrijk om te weten welke duurzame warmteoplossing er in jouw wijk komt en hoe je jouw woning aardgasvrij...

 • Future Stories De toekomst van Watt Bekijk details

  26 januari 2023

  ‘Doe het licht uit in je kamer’, ‘Niet zo lang douchen!’… het wordt vast wel eens tegen je geroepen. Best irritant, maar deze energiecrisis dwingt ons bewuster om te gaan met energie. Want weet jij hoe vervuilend jouw dagelijkse internet-en-dataverbruik eigenlijk is? We moeten ons energieverbruik flink beperken én overstappen op schone energie. De belangrijkste vraag blijft: wat kan ík zelf doen?

 • Subsidies duurzame energie voor woningeigenaren Bekijk details

  24 november 2022

  Ben je eigenaar van een koopwoning en is deze woning jouw hoofdverblijf of wordt deze jouw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kun je gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen.

 • Capaciteit van windmolens x 10 Bekijk details

  26 juli 2022

  Het vermogen van de windmolens op de Noordzee wordt tien maal zo groot. De capaciteit moet in 2030 65 gigawatt bedragen en 150 gigawatt in 2050. Dat is nu 15 gigawatt. Nederland, Denemarken, Duitsland en België ondertekenden daartoe vandaag een verklaring in de Deense stad Esbjerg. Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen was erbij.

 • Energietoeslag aanvragen Bekijk details

  16 juni 2022

  Veel huishoudens die mogelijk recht hebben op de energietoeslag van 800 euro en deze zelf dienen aan te vragen, hebben zich nog niet gemeld bij de gemeente. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept daarom de hulp in van een groot aantal organisaties om de toeslag extra onder de aandacht te brengen van huishoudens met een laag inkomen.

 • Klokhuis serie over onze voetafdruk op de aarde Bekijk details

  17 mei 2022

  Door te eten, te wonen, te kopen en te reizen gebruikt ieder van ons een stuk aarde. Dit noemen we de ecologische voetafdruk. Nederlanders leven letterlijk op te grote voet. Drie aardbollen, zoveel zouden we nodig hebben als iedereen op de wereld zou leven zoals wij in Nederland. Waar hebben we al die grond voor nodig?

 • Terugblik op de Finale van de Energy Battle Bekijk details

  7 april 2022

  Energiebesparing, duurzame energie en hergebruik van grondstoffen. Meer dan vierhonderd leerlingen in het voortgezet onderwijs in Zeeland hebben zich er in verdiept.

 • Wat kun je veranderen om het klimaat te sparen? Bekijk details

  5 april 2022

  Gedragsverandering kan volgens onderzoekers van het VN-klimaatpanel een grote bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering: zo'n veertig tot wel zeventig procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2050.

Paginanavigatie