Computer- en tabletcursussen

Aan de slag met je digitale vaardigheden

Wil je handiger worden met de computer, laptop, tablet of smartphone? ZB biedt cursussen, workshops en ondersteuning bij allerlei digitale vaardigheden.

Cursus Digihandig

Smartphone- en tabletcursus voor beginners en gevorderden

Een cursus voor mensen die nog (bijna) nooit met een telefoon of tablet gewerkt hebben of hierin niet zo ervaren zijn. Je leert routes plannen, contact maken (chatten, foto’s sturen en videobellen), surfen op internet en nog veel meer.

Meer over Digihandig

Cursus Klik&Tik

Computer- en internetcursus voor beginners

Deze cursus is geschikt voor jou als je nooit of bijna nooit met een computer hebt gewerkt. Tijdens deze cursus leer je websites bekijken, e-mails schrijven en bestanden downloaden. Je kunt thuis oefenen of onder begeleiding bij de ZB.

Meer over Klik&Tik

DigiCafé/Digi-inloop

In samenwerking met WVO Zorg en SWV organiseren we het DigiCafé /Digi-inloop in Vlissingen, Westkapelle en in Grijpskerke. Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen daar terecht met vragen over hun tablet of smartphone. Deze dienst is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

  • Woonzorgcentrum Ter Reede, Vredehoflaan 370, Vlissingen: Iedere 4e woensdag van de maand, 14:00 - 16:00 uur.
  • Dorpshuis Nimmerdor, Bakkersland 27, Grijpskerke: Iedere 1e donderdag van de maand, 11.00 – 12.30 uur.
  • Het Polderhuis, Zuidstraat 154-156, Westkapelle: Iedere 3e donderdag van de maand,  14.00 – 15.30 uur.
  • Woonzorgcentrum Nieuw Bachtenpoorte, Oranjeplein 80, Oost-Souburg: Iedere 3e woensdag van de maand, 14:00 - 16:00 uur.

Bekijk de agenda van het DigiCafé

Digidesk

In Middelburg en Vlissingen kun je ook terecht bij de Digidesk voor vragen over de iPad of tablet, laptop, pc en smartphone.

Naar de Digidesk

De ZBBUZZ helpt je op weg in de digitale wereld

Misschien heb je hem al eens gezien bij jou in het dorp: de ZBBUZZ van ZB Bibliotheek van Zeeland. Een dame met Zeeuwse klederdracht, gemaakt door Rem van den Bosch, schittert op de zijkant van deze bus. Stap eens binnen en stel je vraag. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Meer over de ZBBUZZ