Wat is de ZBBUZZ?

De ZBBUZZ is een rijdend informatiepunt bedoeld voor mensen die moeite hebben met het vinden van overheidsinformatie. Ook voor taalhulp en smartphone-/tabletondersteuning kun je er terecht. De hulp is gratis en iedereen is welkom.

Waar staat de ZBBUZZ?

De ZBBUZZ rijdt door bijna heel Zeeland. Benieuwd waar en wanneer de bus bij jou in de buurt is? Je vindt het in het rijschema.

Bekijk het rijschema van de ZBBUZZ

Wat heeft de ZBBUZZ te bieden?

Hulp bij digitale vaardigheden

Je kunt vragen stellen over je smartphone, tablet, e-reader of laptop. Om goed geholpen te worden is het handig dat je je apparaat meeneemt naar de bus.

Informatiepunt Digitale Overheid

Je krijgt hulp bij het vinden van overheidsinformatie. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Medewerkers helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

Beter Nederlands lezen, spreken en schrijven

In de ZBBUZZ kun je terecht als je beter Nederlands wil lezen, spreken en schrijven. De medewerkers weten waar je een taalcursus of een taalmaatje vindt. Ook als Nederlands je moedertaal is ben je van harte welkom.

  • Heb je vragen over de ZBBUZZ?

    Je kan ons bereiken via mail zbbuzz@dezb.nl. Ook als de ZBBUZZ niet rijdt. Of bel naar ZB tussen 09.00 en 17.00 uur via 0118-654000 (maandag tot en met vrijdag). Wij proberen je via de telefoon te helpen. Deze hulp is gratis.

  • Wil je weten wanneer de ZBBUZZ bij jou in de buurt staat?