Finding ROOTS, jongeren voor een duurzame wereld

Finding ROOTS

Zeven studenten van Scalda en HZ University of Applied Sciences zijn in het schooljaar 2019-2020  gestart met Finding ROOTS en worden klaargestoomd tot duurzaamheidsambassadeur. Het project - van ZB & ZMf - daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld.

Met Finding ROOTS worden jongeren in een half jaar klaargestoomd als ‘changemaker’/ ambassadeur voor de Nieuwe Economie, een economie die circulair is en een positieve impact heeft op het sociale, ecologische en financiële domein. Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS is daarom een actieprogramma over duurzaam leiderschap voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’.

Tijd voor actie!

Finding ROOTS betekent niet alleen praten, maar doen. De ervaring staat centraal, want dat is wat motiveert en verandering in gang zet. Samen bedenken we positieve acties die impact hebben, volgen we trainingen over authentiek leiderschap, duurzaamheid en de Nieuwe Economie. We adviseren bedrijven, bezoeken evenementen en debatteren in en buiten Zeeland. Deze ervaringen leiden tot concrete acties, adviezen en tips voor medestudenten, vrienden, docenten, professionals, beleidsmakers en politici. Met de ambitie om te inspireren, uit te dagen en mensen in beweging te krijgen.

Blijf op de hoogte van deze ‘changemakers’ en volg ons op Facebook.

Deel je succes

De ins en outs van dit succesvolle jongerenproject zijn nu omschreven in de toolkit Hoofd, hart en handen in duurzaamheid. Je kunt de docententoolkit downloaden.

Finding ROOTS is een coproductie van ZB en ZMf in samenwerking met Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

Meer informatie: Imke Elstak, 0118 654153