Finding ROOTS, jongeren voor een duurzame wereld

Finding ROOTS daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld. Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS is een actieprogramma over duurzaam leiderschap voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’.

'Finding ROOTS is voor mij de manier geweest om te leren inspireren in relatie tot duurzaamheid.'

Impact maken

Finding ROOTS is een actieprogramma voor Zeeuwse jongeren over authentiek leiderschap en duurzaamheid. Wij geven de nieuwe generatie een blijvende stem in de maatschappelijke discussie over verduurzaming in Zeeland en daarbuiten.

ACTIEPROGRAMMA
We focussen op positieve energie en maken samen impact. Daarvoor volgen we trainingen over duurzaamheid, authentiek leiderschap, SDG doelen (Sustainable Development Goals) en systeemverandering. We bezoeken bedrijven, bijeenkomsten en evenementen in Zeeland en daarbuiten. We bedenken acties die een positieve impact hebben op de wereld en voeren die ook uit.

Niet alleen praten, maar doen en ervaren. Dat is waar Finding ROOTS voor staat. Ons actieprogramma helpt jou om competenties te ontwikkelen die horen bij de wereld van morgen. Doe je mee?

Vacature

WIJ ZOEKEN JONGE CHANGEMAKERS VOOR FINDING ROOTS

Ben jij een teamplayer? Creatief en ondernemend? En wil je iets voor de wereld betekenen? Word dan komend schooljaar changemaker bij Finding ROOTS. Een mooie kans om in de wereld én jezelf te investeren (en het staat ook nog eens hartstikke goed op je CV).

Ruim 40 jongeren gingen jou voor, nu is het jouw beurt! Bekijk deze video voor meer inspiratie.

Lees hier de vacature voor schooljaar 2021-2022.

INTERESSE?
Zin om mee te werken? Stuur voor 1 november je motivatie naar Imke Elstak, ZB: ielstak@dezb.nl. Beschrijf hierin kort wie je bent en waarom je mee wil doen. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij!

Deel je succes

De ins en outs van dit succesvolle jongerenproject zijn nu omschreven in de toolkit ‘Hoofd, hart en handen in duurzaamheid. Je kunt de docententoolkit hier downloaden.

Finding ROOTS is een coproductie van ZB en ZMf in samenwerking met Scalda, HZ University of Applied Sciences en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt de Provincie Zeeland.

MEER INFORMATIE
Neem contact op met Imke Elstak, ZB ielstak@dezb.nl en 0118 654153.