Provinciale Voorleeswedstrijd 19 april 2023

De provinciale ronde wordt door ZB georganiseerd op woensdag 19 april en begint om 14.00 uur.

In totaal zullen 12 kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Zeeland strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2023’. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 24 mei het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2023’ noemen.

Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Gelijktijdig vindt de finale van de Provinciale Pabo Voorleeswedstrijd plaats. Twee
kandidaten zullen strijden om een plek in de landelijke finale. Op woensdagavond 1 juni is de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd in Theater Kikker in Utrecht.

Dit jaar hebben 90 kinderen aan de lokale finales van de ZB, de Bibliotheek Oosterschelde en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen meegedaan.