Winnaars Kunstbende Zeeland bekend!

Zondagmiddag 14 april vond de Zeeuwse voorronde van Kunstbende voor de 29e keer plaats, dit jaar in de Schouwburg Middelburg. Deze middag werd maar weer eens heel duidelijk dat de provincie Zeeland een groot aantal jonge, creatieve talenten in ‘huis’ heeft. Zo’n 120 jongeren in de leeftijd 13-19 jaar, afkomstig uit heel Zeeland, lieten het beste van zichzelf zien op de diverse podia.

De jongeren konden deelnemen in 8 verschillende categorieën: dans, muziek, taal, dj, fashion, film, taal en expo. Uit elke categorie kwam 1 winnaar naar voren, die uiteindelijk Zeeland ging vertegenwoordigen in de landelijke finale in Amsterdam.

Op zaterdag 29 juni vond deze landelijke finale (het young creators festival) plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts, streden 172 jongeren voor een podiumplek en hele toffe prijzen. Het festival trok ruim 1000 bezoekers.

Alle winnaars van de finale mogen optreden in de What’s Happening- area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Zeeland is uiteindelijk naar huis gegaan met een 1e prijs voor dans, dankzij het dans duo Mindfull. Dit duo bestaat uit de 15 jarige Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen. Hiermee hebben de jongens in ieder geval een optreden op het Holland Dance Festival en op Lowlands gewonnen.

Op het festival kon je als bezoeker, naast het bewonderen van de optredens, ook zelf aan de slag tijdens een van de vele workshops en expertsessies. Zo kon je jammen met muzikant Lucas Hamming bij de Rabo Bendessies, leren over creatief ondernemen van influencer Anna Nooshin en praten over het ontwikkelen van je talent met YouTuber Petrus.

We kunnen terugkijken op een hele geslaagde dag en we hebben nu al zin in volgend jaar! De Zeeuwse voorronde 2020 vindt plaats op 5 april in het Scheldetheater.

Inschrijven hiervoor kan nu al via www.kunstbende.nl

Foto: Pim Geerts

Meedoen

Ben jij jong (13-18), origineel en gevaarlijk goed in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland.

Voorronde Kunstbende Zeeland 

Jaarlijks doen zo’n 3500 jongeren aan Kunstbende mee. 
Van maart tot en met mei vinden er voorrondes plaats door heel Nederland. Op zondag 5 april 2020 is de Voorronde Zeeland in het Scheldetheater in Terneuzen.

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury.

Kunstbende Zeeland

Contact: kunstbende@dezb.nl

De Zeeuwse voorronde wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Projectmedewerkers: Barbara Audenaert & Imke Elstak

Organisatie Kunstbende

Kunstbende is een stichting met het doel om jongeren te stimuleren tot cultuurparticipatie. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, CJP, 7Days en Provincie Zeeland.

Organisatie en coördinatie in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.