Sam Zegelink wint 2e prijs in de categorie FASHION

Op zaterdag 30 juni vond de landelijke finale plaats van Kunstbende. Hierbij heeft de Vlissingse Sam Zegelink (17 jaar) de 2e prijs in de categorie FASHION gewonnen. Een bijzondere prestatie!

Sam is niet alleen technisch heel sterk, ze heeft zich ook echt verdiept in de herkomst van kleding. Met haar collectie maakt ze een statement tegen de zogenaamde 'fast' fashion industrie om te laten zien dat het anders moet.

De winnaars van de regionale voorrondes streden in 8 verschillende categorieën tegen elkaar in de landelijke finale van Kunstbende, dé wedstrijd voor jong, creatief talent in de leeftijd 13-18 jaar.

Wie ook mee wil doen aan Kunstbende, kan zich vanaf nu inschrijven voor de Zeeuwse voorronde 2019. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door ZB.

Foto: Pim Geerts

Organisatie Kunstbende

Kunstbende is een stichting met het doel om jongeren te stimuleren tot cultuurparticipatie. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, CJP, 7Days en Provincie Zeeland.

Organisatie en coördinatie in Zeeland is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Kunstbende Zeeland

Contact: kunstbende@dezb.nl

De Zeeuwse voorronde wordt georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Projectmedewerkers: Suzanne van der Sluis-Jakobsen, Barbara Audenaert

Meedoen

Ben jij jong (13-18), origineel en gevaarlijk goed in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland.

Voorronde Kunstbende Zeeland 

Jaarlijks doen zo’n 3500 jongeren aan Kunstbende mee. 
Van maart tot en met mei vinden er voorrondes plaats door heel Nederland.

De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale. De deelnemers worden beoordeeld door een professionele jury.