Going Dutch

Culturele uitwisseling in Colorado

Wist jij dat er in Colorado een plaatsje is met de naam Nederland? Samen met de bibliotheek daar, organiseert ZB in de zomer van 2024 een culturele uitwisseling voor jongeren: Going Dutch! Op deze pagina lees je alles over dit project, het interactieve programma en maak je kennis met de deelnemers.

Dit zijn de plannen

Tien dagen lang kennismaken met elkaar, elkaars land en cultuur. Zó ontdek je welke maatschappelijke vraagstukken er spelen en hoeveel overeenkomsten er zijn. Een groep Amerikaanse scholieren van 16-18 jaar van de Nederland Community Library in Colorado bezoekt daarom ons land. Vervolgens reist een groep jongeren van de ZB af naar Nederland in Colorado. Binnenkort is het programma bekend! 

Ontmoet de deelnemers

Online hebben ze elkaar al leren kennen, tijdens gastlessen van UCR-docenten Anya Luscombe en Inez Flameling. Straks gaan ze bij elkaar logeren – want de deelnemers zijn over en weer gastgezin. Ben je benieuwd who is Going Dutch? Maak dan kennis met de leerlingen, de begeleiders en de organisatoren op de site van de Nederland Community Library in Colorado.

Ontdek wat ze beleven

Ze gaan in gesprek over het hoofdthema fake news en bijvoorbeeld klimaatverandering. Ze maken kennis met culturele pareltjes en duiken de geschiedenis in. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning: een sportieve dag op het Zeeuwse strand of hiken in de ruige bergen rondom Nederland, Colorado. De studenten houden zelf een blog bij over hun belevenissen. Volg ze hier op de voet!  

Fotogalerij

Onze partners