Wanneer neem je een warmtepomp?

Woon je in Zeeland dan is de eerste stap om in de adressentool ‘Aardgasvrij wonen in Zeeland’ te kijken wat de ideeën van jouw gemeente zijn voor jouw straat of wijk. (via KNOP onderaan de pagina)

Het moment waarop je een warmtepomp neemt is geheel afhankelijk van jouw motieven en van de plannen die jouw gemeente heeft vastgelegd in de Transitievisie warmte in begin 2022.

  1.  Is de klimaatverandering of een duurzaam huis jouw drijfveer?
  2. Wil je een warmtepomp om minder afhankelijk te zijn van aardgas en om te besparen op jouw energierekening?

In beide gevallen is het nodig om te zorgen voor een goed geïsoleerde woning met voldoende ventilatievoorzieningen. Milieu Centraal heeft een stappenplan gemaakt om te kijken wanneer jouw huist geschikt is voor een warmtepomp en daarin kun je ook zien wat de beste keus is:

  • een hybride warmtepomp in combinatie met een HR ketel
  • een volledig elektrische warmtepomp
  • of een ventilatiewarmtepomp

Plannen voor aardgasvrij wonen in Zeeland

De Transitievisie Warmte is een eerste onderzoek naar de alternatieven voor aardgas per woonwijk in de hele provincie Zeeland. Het geeft de richting aan, maar het is nog geen definitieve keuze. Gebouweigenaren en bewoners worden altijd betrokken bij de keuze voor de energievoorziening in hun wijk. 

Met de de adressentool ‘Aardgasvrij wonen in Zeeland’ kun je kijken wat de ideeën van jouw gemeente zijn voor jouw straat of wijk.

Naar de adressentool Aardgasvrij wonen in Zeeland

Warmtepomp check | Mileucentraal

Terug