Winnaars Energy Battle 2017

Gepubliceerd op: 3 februari 2017 09:07

De winnende ideeën zijn: E-source, Green Energy en Team Elektro. De Vakjury en de Jongerenjury van EnergieZeeland zagen woensdagavond 1 februari veel talenten tijdens de Energy Battle voor het voortgezet onderwijs in Zeeland in Zierikzee. Er deden leerlingenteams mee uit 2 HAVO en 2 VWO. De leerlingenpresentaties vonden plaats in het Auditorium en in het Technasium van Pontes Pieter Zeeman in aanwezigheid van jury, ouders en publiek.

Winnaars: Poepfabriek, Dynamo oplaadpunt en Waterrad in de regenpijp.

Auditorium: De Poepfabriek van team E-source (Lisa de Valk, Famke de Bruijn, Judith Smaal en Carlijn van den Hoek uit 2 VWO) heeft de 1e prijs bij deze groep in de wacht gesleept van zowel Vakjury als van de Jongerenjury.

Technasium: De HAVO-leerlingen van het team Green Energy (Daan Hogenstein, Tim Backx en Max van Dijke) waren de bedenkers van een dynamo oplaadpunt dat je aan kunt sluiten op je fiets. Zij kregen de 1e prijs van de Vakjury. De Jongerenjury koos voor het idee van team Electro (Robbert Berrevoets, Melle Dillisse, Rico Vrijland en Leroy van de Hummel): energie opwekken door een waterrad in een regenpijp.

Prijzen

Uit handen van de Vakjury ontvingen alle 1e prijswinnaars een Bosatlas van de Energie, geschonken door de Provincie Zeeland.

De eerste prijs van de Jongerenjury, bestaande uit HZ studenten, was een VIP workshop in het FabLab van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg.

De tweede prijzen: een gratis introductiecursus in het Fablab. 

Voor iedere deelnemer was er een dynamo LEDzaklamp geschonken door EnergieZeeland.nl.

Presentaties en ander beeldmateriaal

De presentaties, maquettes en proefopstellingen van de leerlingenteams maakten veel indruk op de aanwezigen. Zoveel als mogelijk zal beeldmateriaal daarvan binnenkort gepresenteerd worden op deze website.

Foto boven: team E-source ontvangt Bosatlas van de energie uit handen van de Vakjury, bestaande uit R. Zweistra (onafhankelijk deskundige), J. Jansen (Provincie Zeeland), J. Vogel (DELTA) en A. Withagen (ZB). Fotograaf: J. Jansen.

Foto onder: de eerste prijs van de Jongerenjury: P. Melis, M. Bebing, H. Loohuis en I. Achkaoukaou (HZ studenten), een trofee van FabLab Zeeland, een leer- en werkplek van ZB. De trofee staat voor een VIP workshop waarbij het winnende team een dagdeel mag kiezen voor een VIP workshop met de apparaten (o.a. 3D-printers, lasersnijder) en software in het FabLab. 
De trofee is gemaakt met de lasersnijder uit hout en een 'glow in the dark' beeldje, gemaakt met de 3D-printer.

 

In de media

Zeeuws Jaar van de Energie 2017

De Energy Battle van Energie Zeeland was één van de eertste activiteiten die plaatsvondt in het kader van het Zeeuws Jaar van de Energie 2017.

EnergieZeeland.nl, dat de wedstrijd voor duurzame energie-ideeën jaarlijks organiseert is een project van ZB| Planbureau en Bilbiotheek van Zeeland, in samenwerking met ZMf en Provincie Zeeland.