Talentontwikkeling DANS

Samen met Stichting DanZee organiseert ZB talentontwikkelingsprojecten op het gebied van dans onder de noemer Dansdroom Zeeland. Deze projecten bieden een unieke mogelijkheid voor jonge amateurdansers tussen de 12 en 20 jaar om een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans.

Dansdroom Zeeland
Dansdroom Zeeland is de verzamelnaam van een aantal danstrajecten waarbij ambitieuze, jonge, Zeeuwse dansers de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans. Tijdens een korte, maar intensieve repetitieperiode krijgen de jonge dansers een choreografie aangeleerd en werken zij toe naar een voorstelling die als voorprogramma van diverse dansvoorstellingen in de schouwburgen en theaters wordt opgevoerd.

Dit jaar kun je meedoen aan Dansdroom Zeeland bij Scapino Ballet Rotterdam! In een aantal weekenddagen en/of avonden werk je onder begeleiding van oud Scapino danser Annemarie Labinjo aan het creëren van een choreografie. Op woensdag 21 december wordt het eindresultaat gepresenteerd in Theater de Mythe in Goes als voorprogramma van de voorstelling Casablanca van Scapino Ballet Rotterdam. De repetities vinden plaats in Rotterdam (wij voorzien vervoer vanuit Zeeland) en Zeeland op 3, 11*, 17, 18 en 21 december.

*LET OP: de repetitiedag op 11 december is later toegevoegd en staat daarom niet op de flyer. Zorg er wel voor dat je alle data beschikbaar bent wanneer je je inschrijft!

Inschrijven (VOL, inschrijvingen die
nu nog binnenkomen, worden op een wachtlijst gezet en gecontacteerd indien er
een afmelding is)

Deelname kost 75 euro. Dat is inclusief vervoer naar Rotterdam, diner op de voorstellingsavond en je ticket voor Casablanca.
Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor Dansdroom bij Scapino Ballet Rotterdam. Meer weten? Download hier de flyer.

Aanmelden kan tot 1 november. We zoeken minimaal 8 en maximaal 16 dansers. Ben je iets te laat met aanmelden? Geen probleem zolang er nog plaats is, dus stuur ons zeker een berichtje om hiernaar te informeren!

Over DanZee
DanZee fungeert als partner, ambassadeur en stimulator voor dans in Zeeland. Met als voornaamste doel om behoud en kwaliteit na te streven voor alle (amateur)dansers en dansdocenten op ieder niveau. Hiermee stimuleert DanZee de dans in Zeeland, creëert zij verbondenheid en profileert zij dans provincie breed.

DanZee werkt in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland en in samenspraak met het dansveld aan nieuwe ideeen en een breed scala aan dansactiviteiten voor Zeeland. Dit kunnen we doen dankzij de financiële steun van Provincie Zeeland.

De bestuursleden van DanZee: Willem Huijbreghs (waarnemend voorzitter), Carin Leijnse (penningmeester) en Ifrea Dorreman (bestuurslid)