Talentontwikkeling DANS

Samen met Stichting DanZee organiseert ZB talentontwikkelingsprojecten op het gebied van dans. Dansdroom Zeeland is hiervan een mooi voorbeeld. Een unieke mogelijkheid voor (jonge) amateurdansers om een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans.

Dansdroom Zeeland
Dansdroom Zeeland is de verzamelnaam van een aantal danstrajecten waarbij ambitieuze, jonge, Zeeuwse dansers de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans. Tijdens een korte, maar intensieve repetitieperiode krijgen de jonge dansers een choreografie aangeleerd en werken zij toe naar een voorstelling die als voorprogramma van diverse dansvoorstellingen in de schouwburgen en theaters wordt opgevoerd.

Over DanZee
DanZee fungeert als partner, ambassadeur en stimulator voor dans in Zeeland. Met als voornaamste doel om behoud en kwaliteit na te streven voor alle (amateur)dansers en dansdocenten op ieder niveau. Hiermee stimuleert DanZee de dans in Zeeland, creƫert zij verbondenheid en profileert zij dans provincie breed.

DanZee werkt in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland en in samenspraak met het dansveld aan nieuwe ideeen en een breed scala aan dansactiviteiten voor Zeeland.

De bestuursleden van DanZee zijn Els Gideonse (voorzitter), Carin Leijnse (penningmeester), Anita Bekers (bestuurslid), Willem Huijbreghs (bestuurslid) en Ifrea Dorreman (bestuurslid)