Dansdroom Zeeland

Naar Talentontwikkeling

Over Dansdroom Zeeland

Samen met Stichting DanZee organiseert ZB talentontwikkelingsprojecten op het gebied van dans onder de noemer Dansdroom Zeeland. Deze projecten bieden een unieke mogelijkheid voor jonge amateurdansers tussen de 12 en 20 jaar om een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans.

Speciaal voor jonge Zeeuwse dansers

Dansdroom Zeeland is de verzamelnaam van een aantal danstrajecten waarbij ambitieuze, jonge, Zeeuwse dansers de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans. Tijdens een korte, maar intensieve repetitieperiode krijgen de jonge dansers een choreografie aangeleerd en werken zij toe naar een voorstelling die als voorprogramma van diverse dansvoorstellingen in de schouwburgen en theaters wordt opgevoerd.

Over DanZee

DanZee fungeert als partner, ambassadeur en stimulator voor dans in Zeeland. Met als voornaamste doel om behoud en kwaliteit na te streven voor alle (amateur)dansers en dansdocenten op ieder niveau. Hiermee stimuleert DanZee de dans in Zeeland, creëert zij verbondenheid en profileert zij dans provincie breed. DanZee werkt in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland en in samenspraak met het dansveld aan nieuwe ideeën en een breed scala aan dansactiviteiten voor Zeeland. Dit kunnen we doen dankzij de financiële steun van Provincie Zeeland.

De bestuursleden van DanZee: Willem Huijbreghs (waarnemend voorzitter), Carin Leijnse (penningmeester) en Ifrea Dorreman (bestuurslid).