Popaanzee ACADEMY 2024 verrassend jonge selectie

Gepubliceerd op: 14 februari 2024 10:26

Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2024. Een commissie van vertegenwoordigers uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de vijftien aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. Dat zijn Kind Human, Grote Geelstaart en Breakout.

Kind Human
Indie bedroompop met een uniek rauw randje, klinkt als: De baby van Warpaint, Balthazar en James Blake. Kind human is het alter ego van Isabelle van Beek. Kruip in het hoofd van deze tegendraadse mid-twintiger, en schop samen tegen alle emoties en grote levensvragen aan. ‘Het is ook niet makkelijk, mens zijn. Maar wel mooi’. Met haar dromerige gitaren, hypnotiserende drumcomputers, scheurende synthesizers en kwetsbare teksten creëert ze een nostalgische wereld die je volledig meevoert. De zee is altijd al een grote bron van inspiratie door haar Zeeuwse roots. Geef je over aan de golven en voel je thuis in jezelf.

Grote Geelstaart
De Grote Geelstaart combineert post-punk met het theatrale: geen enkel moment weet het publiek welke kant de vijf mannen opgaan. Snoeiharde riffs, finales vol catharsis, monologen, geschreeuw, dan twee drummers, dan weer twee gitaristen, kortom: georganiseerde chaos. In 2023 won de Kapelse band verschillende bandcompetities, vertegenwoordigde Zeeland in Popsport NL en organiseerde een eigen festival: Verse Visrock. 

Breakout
Een unieke samensmelting van stonerrock tot alternative noise. Zomer ’23 hebben zij in de studio hard gewerkt aan hun eerste EP “Forget the Suits” .Met hun eerste single “Back to the Roots” op de plank treden zij op in zaaltjes door heel Nederland. Breakout ontstond op een Middelburgse zolderkamer. In 2022 was deze energieke act de Popsport NL band. 

Het traject ACADEMY
Popaanzee ACADEMY is bedoeld voor Zeeuwse acts die klaar zijn voor het grote publiek. Deze nieuwe lichting krijgt naast intensieve coaching diverse muziekindustrie gerelateerde masterclasses aangeboden. Op basis van een bandplan wordt de act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer). Daarnaast krijgen zij optredens op Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock, Klomppop en Zeeland Nazomerfestival.

Over Popaanzee
Popaanzee is de popkoepel in Zeeland. Naast het aanjagen van talentontwikkeling en het coördineren van eigen trajecten is Popaanzee vraagbaak, partner en verbinder voor zowel makers als mogelijkmakers in de Zeeuwse popscene. Popaanzee is onderdeel van ZB en is aangesloten bij PopNL.

Ga naar popaanzee.nl