Creatieve jongeren strijden om finaleplek tijdens de voorronde Kunstbende Zeeland

Gepubliceerd op: 27 maart 2024 09:45

Op zondag 14 april 2024 opent Schouwburg Middelburg van 12.45 tot 18.30 uur haar deuren voor de Zeeuwse voorronde van Kunstbende, het creatieve platform voor iedereen van 12 t/m 19 jaar. Tijdens de regionale voorronde strijden bijna 100 Zeeuwse jongeren binnen verschillende kunstcategorieën tegen elkaar om een plek in de landelijke finale in Amsterdam.

Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie makers in de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Deelnemers zijn afkomstig uit heel Zeeland en hebben eerder dit jaar kennis kunnen maken met Kunstbende via (online) workshops, klassenbezoeken en andere events.

Op het programma

Tijdens de voorronde in Zeeland betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk. Na de interactieve opening om 12.45 uur door studenten van mbo Dans, presenteren zij hun kunsten aan zowel publiek als aan een vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector. Maar er is meer: bezoekers kunnen tekenen met striptekenaar Boris Peeters van de Teekenacademie, dansen met Just Dance, op de foto bij de photobooth, spelletjes doen of zichzelf laten ‘pimpen’ bij studenten van de kappersopleiding van Scalda. De presentatie van de middag is in handen van Evita de Roode en Bram Mvambanu, alias Cycz.

Wat de winnaars staat te wachten

Rond 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarna we weten wie er doorgaan naar de landelijke finale op 29 juni 2024 in de Melkweg in Amsterdam. Alle prijswinnaars krijgen een Kunstbende Award, een geldprijs en prijzentas vol gadgets en vrijkaarten. Wie zich graag verder wil ontwikkelen, kan gebruik maken van coaching door professionals uit het vak en de mogelijkheid om op te treden op diverse Zeeuwse festivals. Prijswinnaars van de landelijke finale krijgen de kans van hun leven door op een groot landelijk festival of evenement te mogen optreden!

Voorronde bezoeken?

Creatieve helden verdienen een podium én publiek, dus kom kijken! De voorronde van Kunstbende Zeeland is voor iedereen gratis toegankelijk en een feestje voor jong en oud. Het volledige programma staat vanaf 6 april 2024 online op kunstbende.nl en de Kunstbende socials.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Rabobank, Scalda, Fonds voor Cultuurparticipatie en Artez University of the Arts. In Zeeland is de organisatie in handen van de ZB.