Blogs | Muziekblog Zeeland

 • Orgelstad Middelburg, zomer 2024 Bekijk details

  9 juli 2024

  Vanaf 2024 worden orgelactiviteiten in de Nieuwe Kerk, de Oostkerk en de Sint-Augustinuskerk te Middelburg door Stichting Orgelstad Middelburg georganiseerd. De voornaamste doelen van Orgelstad Middelburg zijn het bevorderen van de orgelcultuur en het promoten van het orgelbestand in de Zeeuwse hoofdstad.

 • De ‘mô’k ôk hè’-lijst Bekijk details

  4 juli 2024

  De ZB heeft in het Magazijn een meter vinyl staan. Vooral elpees en zo’n 50 singeltjes. Vanaf eind jaren ’80 is geprobeerd alle geluidsdragers (vinyl, cassettebandjes en cd’s) van Zeeuwse artiesten te verzamelen. Dat kostte best moeite, omdat het meeste materiaal niet bij grote platenmaatschappijen verscheen, maar bij kleine bedrijfjes wat een beperkte distributie tot gevolg had. Eenmalige jubileumuitgaven van een koor of orkest, lokale carnavalskrakers, orgelplaten en beginnende bandjes. Eindeloze...

 • Oproep beeldmateriaal van de Zeeuwse Popcultuur 1965-1975 Bekijk details

  1 juli 2024

  De Vrienden van de ZB die het Muziekblog mede mogelijk maken, gaan in november tijdens de Vriendenmiddag aandacht besteden aan onder meer het verzamelen van vinyl. In de aanloop daarnaartoe komen vinyl-adepten aan het woord.

 • Uitverkoopbakken Bekijk details

  12 juni 2024

  De Vrienden van de ZB die het Muziekblog mede mogelijk maken, gaan in november tijdens de Vriendenmiddag aandacht besteden aan onder meer het verzamelen van vinyl. In de aanloop daarnaartoe komen vinyl-adepten aan het woord.

 • Middelburg VOLkoren voor het eerst ook in de ZB Bekijk details

  3 juni 2024

  De maand juni begon zeer muzikaal in Middelburg, dit jaar. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni werd door heel de binnenstad het korenfestival Middelburg VOLkoren georganiseerd. Het was de zesentwintigste editie van het evenement. ZB Bibliotheek van Zeeland was dit jaar voor de eerste keer een van de 28 podia, op zaterdag 1 juni.

 • Herinneringen ophalen aan concerten en festivals in Zeeland met de collectie van de ZB Bekijk details

  27 mei 2024

  Aan welke concerten of festivals die ooit in Zeeland werden georganiseerd bewaar jij goede herinneringen?

 • Terug in de tijd met de Combo Outermans Bekijk details

  15 mei 2024

  De familie Outermans begon in 1952 in het pand aan Lange Delft 80 in Middelburg met Bruidshuis Fiësta. Begin jaren 90 was de zaak gevestigd aan Dam 8, om in 2004 te eindigen op Dam 77.

 • In memoriam: Huib Power Bekijk details

  6 mei 2024

  Vorige week overleed Huib Pouwer (1946). Hij was in de jaren 60 drummer bij The Blue Jeans, Group 69 en Dragonfly. In herinnering aan Huib een aantal fragmenten uit een dubbelinterview dat auteur Phons Bakx in Middelburg afnam met Huib Pouwer en Bert Quite, voor de radioreeks ‘Eens de Jonge Zeeuw’, later uitgeschreven als hoofdstuk voor de gelijknamige boekenreeks.