Info punt ZB Vlissingen

De ZB in Vlissingen is de openbare ontmoetingsplaats in de stad waar iedereen welkom is om te leren, lezen, studeren, werken en samen te komen. Je vindt hier een Info punt voor maatschappelijk- educatieve ondersteuning. Je bent van harte welkom.

Spreekuren Infopunt

In het Info punt vinden spreekuren plaats van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Daarnaast bieden onderstaande organisaties gratis (inloop)spreekuren: 

Informatiepunt Digitale Overheid
Heb je moeite met het vinden van overheidsinformatie (bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering)? Medewerkers van ZB helpen je met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties.

Heb je een vraag? Stel deze dan via ido@dezb.nl of bel 0118 654000.

Buurtteams Vlissingen (vanaf 1 oktober)
Heeft u vragen over geldzaken, jeugd en jongeren, ouder en kind, zorg of over gezondheid? Of kun je (tijdelijk) extra steun gebruiken? In de gemeente Vlissingen staan tien buurtteammedewerkers klaar om je te helpen. Zo krijg je snel de juiste ondersteuning in jouw eigen buurt.

Heb je een vraag? Stel deze via buurtteams@vlissingen.nl of bel 14 0118.

SchuldHulpMaatje Walcheren (vanaf 6 oktober)
Heb je vragen over administratie of hulp bij de financiën? SchuldHulpMaatje kan helpen met adviserende gesprekken, maar ook middels intensieve hulp. Neem contact op via coordinatorwalcheren@gmail.com of 06 44884927.

Schuldhulpvrijwilligers Zeeland (SHV) (vanaf 30 september)
Krijg je meer rekeningen dan je kunt betalen? Dan ben je niet de enige. In Nederland zijn er ongeveer een miljoen huishoudens die door diverse oorzaken in de problemen dreigen te raken.

Zoek je iemand die jou steunt en met je meegaat in het proces om jouw financiën weer op orde te brengen? Dan kun je een beroep doen op SHV Zeeland. SHV Zeeland is te bereiken via 06 41393689 of shvgoes@zeelandnet.nl.

Ook een spreekuur houden op in het Info punt?

Ben je een organisatie die interesse heeft in het aanbieden een gratis (inloop)spreekuur in het Info punt. Neem contact op met Ricardo Maas via e-mail rmaas@dezb.nl.