Scalda

Studenten van Scalda

Ben je student van Scalda? De ZB werkt intensief samen met Scalda. Je bent van harte welkom om te studeren en gebruik te maken van onze faciliteiten!

  • Bibliotheekpas

    Als student en docent van Scalda is het lidmaatschap van de ZB gratis. Ga naar jouw bibliotheek en vraag de gratis pas aan. Geniet van de voordelen van de Basispas, zoals boeken lenen en toegang tot (digitale) bronnen.

  • Studeerplekken

    In de ZB kun je ideaal studeren. Er zijn grote tafels en zithoekjes om met een groepje te werken. Of maak gebruik van een van de stiltecabines. Ook is er in alle vestigingen gratis wifi via Publicroam.

  • Koffie en gratis wifi

    Log in bij Publicroam en gebruik de gratis wifi in heel het gebouw. Toe aan een break? Het Leescafé is de plek om weer even bij te tanken.

Zoek in de catalogus

Ben je op zoek naar een titel? Gebruik de catalogus en zoek op een titel, auteur of onderwerp. De catalogus bevat de volledige collectie van alle Zeeuwse Bibliotheken.

Open de catalogus

Gebruik de ZB-app

De Zeeuwse Bibliotheken hebben een eigen app. Hiermee kun je zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen en de openingstijden van alle vestigingen bekijken.

Download de app:

Nieuw binnen | 📚 Boeken

De LEES-app voor jongeren die niet van lezen houden

Met de LEES-app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. De LEES-app is te gebruiken tot augustus 2025.


Ga naar de LEES-app