HZ University of Applied Sciences

Studenten van de HZ

Ben je student van de HZ? De ZB werkt intensief samen met de HZ. Je bent van harte welkom om te studeren en gebruik te maken van onze faciliteiten!

 • Bibliotheekpas

  Als student van de HZ is het lidmaatschap van de ZB voor jou gratis. Je HZ studentenkaart geldt hierbij als Bibliotheekpas. Geniet van de voordelen van de Basispas, zoals boeken lenen en (digitale) bronnen.

 • Studeerplekken

  In de ZB kun je ideaal studeren. Er zijn grote tafels en zithoekjes om met een groepje te werken. Of maak gebruik van een van de stiltecabines. Ook is er gratis wifi via Publicroam.

 • HZ Mediatheek

  Vraag je gewenste materialen rechtstreeks aan en haal ze op in de HZ Mediatheek. Inleveren kan in alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken.

Zoek in de catalogus

Ben je op zoek naar een titel? Gebruik de catalogus en zoek op een titel, auteur of onderwerp. De catalogus bevat de volledige collectie van alle Zeeuwse Bibliotheken.

Open de catalogus

Gebruik de ZB-app

De Zeeuwse Bibliotheken hebben een eigen app. Hiermee kun je zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen en de openingstijden van alle vestigingen bekijken.

Download de app:

Een korte introductie

Wetenschappelijke Bibliotheek

De ZB beschikt over een grote collectie wetenschappelijke boeken. Daarnaast heb je al student van de HZ toegang tot onze digitale bronnen.

Bekijk alle digitale bronnen

Wat is de Onderwijsbibliotheekdienst?

Tijdens je studie op de pabo ga je op een stageschool beginnen met het voorbereiden en geven van lessen. Bij de voorbereiding van de lessen zoek je geschikt materiaal over het lesonderwerp. Dat kan materiaal zijn in de vorm van informatieve boeken, lees- of prentenboeken. De materialen hiervoor vind je bij de Onderwijsbibliotheekdienst (OBD). Als pabostudent van de HZ kun je hier gratis gebruik van maken.

Projectcollectie
De OBD stelt projectcollecties voor het basisonderwijs in Zeeland samen. Zo'n collectie bestaat uit een verzameling van materialen (informatieve boeken, dvd's, etcetera) over een bepaald onderwerp. Natuurlijk wordt rekening gehouden met het niveau van de groep en het aantal leerlingen.

Voorwaarden OBD

 • Iedere student kan per cursusjaar maximaal twee projectcollecties lenen. 
 • Een collectie wordt uitgeleend voor een periode van vier weken.
 • Dien tien dagen voordat je de collectie nodig hebt een aanvraag in. 
 • De collectie haal je af in de dichtstbijzijnde Bibliotheek of Bibliobus in Zeeland.