Gastlenen

Met je bibliotheekpas kun je als gast materialen lenen bij alle Zeeuwse Bibliotheken en andere Bibliotheken in heel Nederland.

Grenzeloos leengemak

Stel je woont in Middelburg en je werkt in een andere provincie. Je kunt dan bij een andere Bibliotheek buiten Zeeland met jouw eigen bibliotheekpas van de ZB boeken lenen, andersom kan natuurlijk ook. Handig om te weten: voor een gastlener gelden de regels en leenvoorwaarden van de Bibliotheek waar wordt geleend.

Lever de boeken zo mogelijk in bij de bibliotheek waar je het geleend hebt.

N.B.Om teleurstelling te voorkomen raden we aan om vooraf te informeren bij de Bibliotheek waar je gastlener wilt worden hoe het gastlenen bij die Bibliotheek geregeld is.

Gastlenen in Zeeland

Word je gastlener bij de ZB? Dan krijg je een Zeeuwse pas en je leent in Zeeland onder de voorwaarden van een Basispas

Ieder jaar controleren wij de pas van jouw ThuisBibliotheek op geldigheid en of je nog steeds in Zeeland leent. Bij twee keer een ja blijft je Zeeuwse pas geldig. Bij een nee schrijven we jouw Zeeuwse pas ook weer uit.

Gastlenen buiten Zeeland

Heb je een Basis- of Sterpas? Dan heb je toegang tot Gastlenen. Bij je eerste bezoek aan de Gastbibliotheek toon je je Zeeuwse Bibliotheekpas en legitimatiebewijs. Hiermee word je gratis ingeschreven bij de Gastbibliotheek.

De ZB blijft je zogenaamde 'ThuisBibliotheek'. De regels van de Gastbibliotheek kunnen anders zijn dan je gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan de uitleentermijn of het maximaal aantal te lenen boeken.