Vrijheidsschrijvers in het schrijfcafé

Gepubliceerd op: 22 maart 2024 00:00

Etty Hillesum schreef op 11 augustus 1943: “Later, wanneer ik niet meer wonen zal op een ijzeren brits in een land, waar prikkeldraad omheen is, dan wil ik een lampje boven m’n bed hebben, zodat het ‘s nachts licht om me heen is, wanneer ik dat wil”. Wat zijn jouw ervaringen en gedachtes over vrijheid? Schrijf ze op en deel ze tijdens het schrijfcafé op 3 april 2024 in ZB Middelburg.

Het schrijfcafé vindt twee keer plaats. De eerste ronde is Nederlandstalig van 13.00 tot 14.30 uur. De tweede ronde is Engelstalig en van 15.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk. 

Programma

Deze creatieve bijeenkomst begint eerst met een korte lezing over Etty Hillesum en haar denken over vrijheid tijdens de bezetting en vervolging. Hierna neem je zelf de pen ter hand en laat je je ideeën en gedachtes stromen.

Meld je aan voor het Schrijfcafé

Over het Etty Hillesum Huis

Het Etty Hillesum Huis organiseert tijdens de Etty Hillesummaand in samenwerking met de ZB verschillende inspirerende activiteiten rondom de in Middelburg geboren Joodse dagboekschrijfster. Ga voor meer informatie over Etty Hillesum en het Etty Hillesum Huis naar ettyhillesumhuis.nl.