Meet Up ‘Hoe het water Zeeland opnieuw verandert’

Gepubliceerd op: 29 april 2024 14:18

Op woensdag 15 mei 2024 is er van 18.30 tot 21.30 uur in het Auditorium van de ZB in Middelburg een Meet Up over klimaatverandering en zeespiegelstijging. In deze Meet Up delen we informatie, maar laten we inwoners van Zeeland vooral graag zelf aan het woord. De toegang is gratis.

Meld je aan voor de Meet Up

Het is onontkoombaar, het klimaat verandert en de zeespiegel stijgt. De impact op ons dagelijks leven in de toekomst zal groot zijn, zo laten de voorspellingen zien. Zeker voor Zeeland gaat er veel veranderen. Daarom moeten we nu nadenken over oplossingen om te zorgen dat we hier veilig kunnen blijven wonen, werken en leven. 

Er wordt al veel onderzoek gedaan naar manieren om ons te beschermen tegen de zeespiegelstijging. Dat gaat via drie mogelijke scenario’s: beschermen, zeewaarts en meebewegen. De oplossingen die hieruit voortkomen zullen invloed hebben op hoe we in de toekomst leven in Zeeland en hoe ons landschap er uit gaat zien. 

Op 15 mei gaan we graag in gesprek met experts en met inwoners overwat dit voor mensen persoonlijk kan betekenen. Welke toekomst zien de inwoners voor zich, wat betekent dit voor de keuzes die gemaakt moeten worden en hoe kunnen we dit als samenleving zo organiseren dat alle stemmen gehoord worden?

We zijn benieuwd naar de ideeën voor de toekomst en welke vragen en zorgen er bij inwoners van Zeeland leven. 

Let op: er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar, vol=vol!

Deze bijeenkomst is een initiatief van de regionale winnaar van de Eo Wijersprijsvraag (het team van Een ontdekkingsreis naar Nieuw Zeeland), Zuidwestelijke Delta, ZMf, Watersnoodmuseum, NIOZ, Delta Climate Centre en de ZB.

Meld je aan voor de Meet Up