Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 226)

 • Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart Bekijk details

  21 maart 2017

  ZBpanel heeft in opdracht van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland een peiling over ervaren discriminatie uitgevoerd.

  Bekijk details van Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, 21 maart

 • Krantenbank Zeeland ook doorzoekbaar via krantenbank KB: Delpher Bekijk details

  20 maart 2017

  Krantenbank Zeeland is een prachtige informatiebron over Zeeland. Er zijn meer dan 2,1 miljoen krantenpagina’s in te vinden, van 1758 tot 2015. Nederland heeft verschillende regionale krantenbanken. Voor een compleet overzicht van een bepaald onderwerp in krantenartikelen, is het dan nodig om alle krantenbanken apart te bezoeken.

  Bekijk details van Krantenbank Zeeland ook doorzoekbaar via krantenbank KB: Delpher

 • Vrijheidscolleges 2017 in Zeeland Bekijk details

  16 maart 2017

  Programmamaker Eric Corton en documentairemaker Sunny Bergman komen 18 april naar Zeeland. Eric Corton geeft ’s middags om 15.00 uur voor studenten van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en Scalda een besloten lezing met aansluitend discussie en muziek in het Atrium van de HZ. De muziek wordt verzorgd door HZ-student Dave Caljouw. ’s Avonds op 18 april is Eric Corton samen met Sunny Bergman te horen en te zien in De Spot in Middelburg om 19.30 uur. Schrijfster Naema Tahir...

  Bekijk details van Vrijheidscolleges 2017 in Zeeland

 • Standplaats Zeeland met Bernard Wientjes Bekijk details

  15 maart 2017

  Op 22, 23 en 24 maart 2017 verwelkomt ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland Bernard Wientjes, de voormalig voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Wientjes is door ZB uitgenodigd als gast voor het programma Standplaats Zeeland. Het thema van deze editie is de economische vitaliteit van Zeeland.

  Bekijk details van Standplaats Zeeland met Bernard Wientjes

 • Landelijke dag basisvaardigheden Bekijk details

  14 maart 2017

  Aan de slag met éénentwintigste eeuwse basisvaardigheden.

  Bekijk details van Landelijke dag basisvaardigheden

 • Dementievriendelijk Zeeland Bekijk details

  10 maart 2017

  De afgelopen tijd hebben we geluisterd. Binnen het project Dementievriendelijk Zeeland heeft de Zeeuwse Huiskamer in samenwerking met Zeeuwse Zorgschakels, HZ| University of Applied Sciences, Economische Impuls Zeeland en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland met steun van de Provincie Zeeland gewerkt aan fase 1: de verhalen van mensen met dementie, hun familie, vrienden en omgeving bovenhalen. De basis voor de gespreken lag bij het Odensehuis op Schouwen-Duiveland.

  Bekijk details van Dementievriendelijk Zeeland

 • Voorleeskampioenen van Walcheren Bekijk details

  10 maart 2017

  Valery Louwerse en Vera Stroo zijn de Voorleeskampioenen van Walcheren. Op woensdagmiddag 8 maart 2017 organiseerde ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de finale Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd.

  Bekijk details van Voorleeskampioenen van Walcheren

 • VSB fonds geeft ‘live’ geld weg Bekijk details

  8 maart 2017

  Tijdens het ‘We doen het zelf wel Festival’, een festival voor actieve burgers, gaat VSB fonds ‘live’ donaties van maximaal € 10.000,-- toekennen.

  Bekijk details van VSB fonds geeft ‘live’ geld weg

 • Gert-Jan Segers (CU) enthousiast over Taalhuis Walcheren Bekijk details

  7 maart 2017

  Voordat Gert-Jan Segers (lijsttrekker van de ChristenUnie) op 6 maart 2017 in gesprek ging met Omroep Zeeland en de PZC in het kader van de komende Tweede Kamerverkiezingen, bracht hij een bezoek aan het Taalhuis Walcheren in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

  Bekijk details van Gert-Jan Segers (CU) enthousiast over Taalhuis Walcheren

 • Waarover maken Zeeuwen zich zorgen? Bekijk details

  24 februari 2017

  Regionale omroepen en de NOS hebben een peiling gehouden. Zeeuws-Vlaamse reacties wijken af van de rest van Nederland. De kwaliteit van de gezondheidszorg staat daar op nummer één. Onderzoeker Dick van der Wouw is door Omroep Zeeland gevraagd naar een verklaring van de verschillen in de Zeeuwse regio’s. "Niet verwonderlijk", zegt Dick van der Wouw van het ZB| Planbureau, "Zeeuws-Vlaanderen is de meest vergrijsde regio van Nederland met een kwart van de bevolking ouder dan 65 jaar."

  Bekijk details van Waarover maken Zeeuwen zich zorgen?