Zeeuwse collectie

Beeldbank Zeeland

In Beeldbank Zeeland zijn meer dan 200.000 afbeeldingen opgenomen. De foto’s, prentbriefkaarten, affiches, tekeningen en prenten geven een beeld van Zeeland.

Krantenbank Zeeland

Krantenbank Zeeland

Krantenbank Zeeland bevat 2,24 miljoen pagina's. Daarmee behoort Krantenbank Zeeland tot de grootste vijf krantenbanken van Nederland.

Tijdschriftenbank Zeeland

Tijdschriftenbank Zeeland

De inhoud van 35 tijdschriften en jaarboeken is online terug te vinden in de Tijdschriftenbank Zeeland.

Geluidsbank Zeeland

Geluidsbank Zeeland

De geluidscollectie van ZB bevat een paar duizend geluidsopnamen van interviews, dialecten, radiouitzendingen, lezingen en hoorspelen.

Encyclopedie van Zeeland

Encyclopedie van Zeeland

De drie delen van de Encyclopedie van Zeeland vormen de basis van deze wiki, die is opgezet, herzien en uitgebreid door ZB. Ook zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd op het gebied van landbouw, volkskunde, muziek, sport, economie en bedrijven.

Zee(uw)post

Zee(uw)post

Veel brieven die in de 17de en 18de eeuw werden geschreven en overzee werden gestuurd, kwamen nooit aan. De hele lading van een gekaapt schip werd in beslag genomen. Deze 'Sailing Letters' belandden uiteindelijk in The National Archives in Londen. Een aantal brieven is nu gefotografeerd, getranscribeerd, vertaald en in te zien.

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers vertelt de verhalen over het verleden en heden van Zeeland. Verhalen over landschappen, monumenten, mensen en voorwerpen in een provincie op de grens van zee en land. 

Zeeuwse Boekenprijs

Zeeuwse Boekenprijs

De Zeeuwse Boekenprijs is in 2003 in het leven geroepen. Boeken over Zeeland in de breedste zin des woords en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven, komen voor de ZBP in aanmerking.  

Zeeuwse streekliteratuur

Zeeuwse streekliteratuur

Overzicht van de uitleenbare Zeeuwse streekliteratuur aanwezig in de ZB: Zeeuwse streekromans, familieromans, literaire romans, dialectboeken, speelfilms, stripboeken, jeugdboeken, toneelstukken, gedichten en volksverhalen.